Planutvalget har hatt 53 møter, en gang har de hastet gjennom en sak, Mjøstårnet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En gang i inneværende kommunestyreperiode har Ringsaker kommune hatt planutvalgsmøte og kommunestyremøte på samme dag, 19. oktober 2016.

DEL

I forrige uke var det to år siden Ringsaker kommune ga tillatelse til å bygge verdens største trehus i strandkanten ved Brumunddal. I denne kommunestyreperioden har det vært holdt 53 møter i planutvalget. Bare en gang i perioden hadde politikerne det så travelt at de startet dagen med planutvalgsmøte og avsluttet dagen med kommunestyre.

Se video fra møtet i planutvalget 19. oktober 2016:

Skal du se en politisk debatt fra Ringsaker i år, bør du se denne. Sak Mjøstårnet. I hovedrollene, Anita Ihle Steen, Ap, Odd-Amund Lundberg, Senterpartiet og rådmann Jørn Strand.

I tillegg til sluttbehandling av Mjøstårnet, ble også sluttbehandling av Ringsaker handelspark ekspedert i de to organene samme dag.

Senterpartiets Odd Amund Lundberg var kritisk til prosessen, og påpekte at planutvalget ikke en gang hadde vært på tomta på befaring.

- Dette er kanskje en av de viktigste sakene vi får i fire års perioden, argumenterte Lundberg, men kom til kort.

Ordfører Anita Ihle Steen, Ap, gikk til angrep mot kritikken som blant annet hadde kommet på sosiale medier:

- Når du sier vi driver forskjellsbehandling må du være mer konkret, for da vil jeg som en av de øverste lederne i den bedriften få greie på det. For er det slik at vi gjør ting vi ikke skal gjøre, må vi gjøre noe for å endre på det.

Det ble fremmet forslag om å utsette saken i planutvalget, men forslaget falt med fire mot sju stemmer. Deretter ble saken banket gjennom med et flertall på åtte mot tre.

I kommunestyret samme dag ble saken på nytt foreslått utsatt. Ni stemte for utsettelse, men flertallet på 32 ville behandle saken. Reguleringsforslaget ble vedtatt med 40 stemmer mot en.

Artikkeltags