– Ber fylkeslegen undersøke badet og forholdene på Ringsaker bo

KRITIKK: Unni Alfredsen ber fylkeslegen opprette en tilsynssak for å undersøke om det kan være mugg i badene på Ringsaker bo- og aktivitetssenter. Foto: Jan Rune Bakkelund

KRITIKK: Unni Alfredsen ber fylkeslegen opprette en tilsynssak for å undersøke om det kan være mugg i badene på Ringsaker bo- og aktivitetssenter. Foto: Jan Rune Bakkelund

Artikkelen er over 1 år gammel

– Når Ringsaker kommune ikke gjør noe med situasjonen, har ikke vi noe valg. Fylkeslegen kobles inn.

DEL

ELDREOMSORG: Unni Alfredsen har ventet på at kommunen skulle ta tak i forholdene på Ringsaker bo- og aktivitetssenter, men når så ikke skjer er hun som pårørende klar for å forfølge saken. Hun mener badet til hennes far er under enhver kritikk. Noen ganger lukter det piss så de pårørende ikke orker være på rommet.

Se video:

  - Pisslukta sitter i gulvet på Ringsaker bo- og aktivitetssenter, sier Unni Alfredsen og forteller at de pårørende enkelte ganger ikke orker å sitte inne på farens rom. Kommunalsjef Sverre Rudjord forstår kritikken, men forteller at kommunen har startet prosessen med å bygge et nytt sykehjem. Til våren vil politikerne få saken om nytt sykehjem i Moelv på sitt bord.

  – Svikt i HMS

  – Jeg mener at her er det svikt i alt som heter HMS. Her må noe gjøres umiddelbart slik at de som bor der og de ansatte ikke jobber i helsefarlige rom hvor det faktisk er store muligheter for at det er muggsopp, skriver Alfredsen i brevet som mandag ble sendt til fylkeslegen. Brevet har hun skrevet privat for å følge opp det hun påpekte overfor Ringsaker Blad.

  Men etter at Alfredsen sto fram med sin historie i Ringsaker Blad forrige mandag, har så langt 12 pårørende dannet en gruppe for å få belyst aktuelle temaer ved sykehjemmet.

  Les også: Ektepar har testamentert millioner til Ringsaker bo

  – Pårørendegruppa skal ha sitt første møte neste uke. Jeg vet flere er misfornøyd med de dårlige boforholdene og at det etterlyses aktivitet for beboerne, sier Alfredsen.

  Etterslepp: 63 millioner

  I forbindelse med Ringsaker kommunes budsjettkonferanse i 2017, fortalte rådmann at vedlikeholdet på Ringsaker bo- og aktivitetssenter hadde et etterslepp på 63 millioner kroner. Det ble da satt av en million kroner for å starte utredningen av et nytt sykehjem i Moelv.

  – Vi har ingen planer om å gjøre noe på Ringsaker bo- utover å holde det i stand slik at det fungerer. Det vil være lite formålstjenlig å oppgradere sykehjemmet, vi vet det er dårlig og derfor vil vi bygge nytt, sier kommunalsjef Håvard Haug. Han forteller at det er gjort vedlikeholdsarbeid blant annet på kloakkanlegg de senere år.

  Pleie- og omsorg blir også tema i kontrollutvalget i Ringsaker kommune tirsdag. Rådmannen skal møte og forklare hvorfor Ringsaker har så svake plasseringer på kommunebarometeret for pleie- og omsorg.

  Når det gjelder samhandling ved utskriving fra sykehus, er Ringsaker på 381. plass av 429 kommuner.

  Artikkeltags