Gå til sidens hovedinnhold

Nytt sykehjem i Moelv, en gladsak!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Endelig skal det bygges nytt sykehjem i Moelv. Det eksisterer sykehjemmet ble bygget i 1974. Det har flere tekniske problemer, er bygget slik at til rom deler bad og det er lange korridorer. Dette er ikke funksjonelt for dagens sykehjem. Å bygge et nytt sykehjem er en gladsak, og god sosialdemokratisk politikk. Dette blir bra for hele Moelv. Tenk bare hvor flott det blir med en oppgradert bypark og oppussa utescene.

Vi er glade for at kommunen har forberedt seg godt på denne saken. Det er jo nettopp poenget når man svarer ut en høringsrunde. Det er synd at enkelte tilsynelatende hadde bestemt seg før høringsrunden var gjennomført. Vi er enig med Lundeberg i at det er fine tegninger.

Ser at Lundberg uttaler at ingen i Moelv vil at det skal bygges i Parkvegen. Det får stå for hans regning. Vi opplever snarere en bekymring for at politikerene ikke klarer å ta en avgjørelse pga presset fra enkeltgrupper.

Lundberg frykter at tomten er for liten, da vil vi anbefale han å lytte til arkitekten som flere ganger svarte at tomta egner seg godt til bygget. Han uttrykte til og med begeistring for tomten som er valgt. Vet Lundberg noe arkitekten ikke vet?

Bygget til Moelv barnehage er utdatert. Ny barnehage bør ikke komme som en overoppgave på noen og har ingen sammenheng med sykehjemmet. Det er positivt at barnehagen får nye lokaler og blir flyttet bort under anleggsarbeidet. Brakkene som står i barnehagen blir gjenbrukt av anleggsarbeidere.

Folkets Hus får tilbud om ny parkeringsplass og servering. Dette tilbudet får de ikke om sykehjemmet blir bygget og annet sted. Området rundt Folkets Hus blir også mer brukt om det kommer og sykehjem i Parkvegen.

I forhold til tungtrafikk, skal det sees på en løsning ved at man kan kjøre ut fra Jenstuvegen til Åsmarkvegen. Da kommer ikke trevarefabrikken til å bli berørt i det hele tatt.

Prosjektet har ikke en kostnadssprekk som Lundberg vil ha det til. Dette er prisøkning man må forvente i løpet av tre år. Den økningen hadde vært der om en annen tomt hadde blitt valgt også. Muligheten for kostnadsøkning ble varslet tidligere i saken, da flertallet i SP og deriblant Lundberg stemte for nytt sykehjem i Parkvegen.

Lundberg er også kritisk til at hjemmesykepleien ikke er med i prosjektet. Fakta er at det ikke er nødvendig å ha sykehjem og hjemmesykepleien på samme sted. Pandemien har vist oss at det er en fordel å ha det hver for seg. Derfor kommer det en ny sak om hjemmesykepleien, med mål om å samle alle som jobber der på et sted.

Lar ikke Lundberg seg overbevise av fakta? En kommune kan ikke bare overse føringer som kommer fra staten. Hvis Lundberg virkelig er opptatt av kostnader, bør han prioritere å være på lag med Husbanken.Vi stiller oss undrende til at Lundberg mener det har gått prestisje i prosjektet. Sannheten er at kommunen har jobbet med det vedtaket som flertallet i kommunestyret bestemte. Hvordan tenker Lundberg det skulle blitt om kommunen sluttet å jobbe med saker, fordi det blir skrevet leserinnlegg og noen politikere står frem og har endret mening? Sier vi nei nå, blir saken utsatt minst et år og vil koste mer. Er det virkelig det Lundberg og Senterpartiet ønsker?