Ringsaker Blad møter familien utenfor Sjusjøen Skisenter, hvor de gjør seg klar for en dag med alpint i bakken. De er ikke den eneste familien som har valgt å feire jul på Sjusjøen i år.

–Juleferien i år er spesiell og føles kanskje ekstra lang grunnet den krevende korona-situasjonen vi alle er i. Derfor har det kommet mer folk enn vanlig til fjells i år, både hytteturister og lokale dagsturister, forteller daglig leder for Sjusjøen Skisenter, Johannes Haukåssveen.

Nyter romjula på fjellet

Olav, Ylva, Clas og Hege Høsøien kom opp på lille julaften, og har planer om å være på hytta på Aksjøen hele juleferien.

– Det er veldig koselig og fredfullt å feire jul her. Vi har til og med hugget vårt eget tre i år. Det er gøy, forteller Hege.

Familien legger ikke skjul på at det var koronasituasjonen som lokket dem opp på fjellet, i tillegg til et ønske om sol, snø og ski. De synes det fint å være på fjellet hvor det er relativt lav smitteeksponering, i motsetning til Oslo hvor det har vært opptil 100 nye smittetilfeller hver dag.

– Det har vært deilig å ha hytte i denne perioden, hvor man kan slappe ekstra av og tilbringe tid med familien, konkluderer familien.

Stor økning fra i fjor

Fra Sjusjøen Skisenter åpnet 12. desember og fram til jul, har det vært en økning på 85 prosent sammenlignet med året før.

– Det er veldig morsomt at så mange benytter seg av anlegget. Vi er svært positive og optimistiske for resten av sesongen, og håper på en tilsvarende økning i romjulen i forhold til i fjor, sier Haukåssveen.

Han tror økningen skyldes at flere har valgt å feire jul på hytta i år, i tillegg til at flere lokale trekker opp i høyden for å få julestemning.

– Det er vakkert på fjellet med en halvmeter med snø og flotte forhold. Vi har noe for enhver smak med alpint, langrenn og aking. Til tross for stor pågang, følger vi myndighetens retningslinjer til punkt og prikke. Vi har et godt system for å sikre en positiv opplevelse for alle, fortsetter Haukåssveen.