Skal du lykkes i OL - gå Romjulsrennet

OL-gull: Ragnhild Haga mottar gullmedalje for seieren i 10 km fristil. Grunnlag for gullet la hun på Sjusjøen i jula hvor hun også vant romjulsrennet. Akkurat det kan virke som en suksessoppskrift for å vinne OL-gull. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

OL-gull: Ragnhild Haga mottar gullmedalje for seieren i 10 km fristil. Grunnlag for gullet la hun på Sjusjøen i jula hvor hun også vant romjulsrennet. Akkurat det kan virke som en suksessoppskrift for å vinne OL-gull. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ragnhild Haga tok et fantastisk OL-gull på 10 kilometer torsdag. Arrangørene av Romjulsrennet på Sjusjøen jubler. Det er tredje gangen de opplever at deltakere i deres turrenn vinner OL-gull rett etterpå.

DEL

For under to måneder siden startet Norges ferske olympiske mester i turrennet som Brøttum IL arrangerer på Sjusjøen. 

Arrangørene har også tidligere opplevd at løpere som varmer opp med å gå romjulsrennet tar OL-gull.

– Ja, både Ola Vigen Hattestad og Maiken Caspersen Falla tok OL-gull samme år som de startet i Romjulsrennet. Så de som vil lykkes i OL bør gå Romjulsrennet samme år, forteller Dorte Finstad i Brøttum IL med et smil.

Får trent skikkelig på Sjusjøen

Haga valgte nemlig i jula å prioritere bort Tour de Ski til fordel for trening i Ringsakfjellet. Der er hun godt kjent siden familien hennes har hatt hytte på Sjusjøen i mange år. Hun rakk også å deltak i Romjulsrennet 30. desember.

– På Sjusjøen slapper jeg av og får gått mange treningsturer på ski. Det gjør meg best mulig rustet foran OL fortalte Haga til RB.

Haga som har vært den store kometen i internasjonal damelangrenn i år vant det 23 kilometer lange turrennet enkelt.

Nå er hun også en del av en eksklusiv OL-historie med gull på 10 kilometer fristil. Hun vant suverent foran favorittene Charlotte Kalla og Marit Bjørgen i løypene i Pyeongchang.

Stor stas med Haga

Finstad synes det er stor stas med Haga.

– En veldig god og trivelig skiløper som det er artig å ha med i romjulsrennet. Det er fint for oss å ha et renn hvor turløpere kan gå side om side med verdens beste skiløpere.

Finstad var ikke så overrasket som mange andre over at Haga tok gull.

– Nei, jeg trodde hun kunne klare det. Hun har jo vært en av de klart beste løperne på denne distansen i vinter. Det var utrolig artig å se at hun klarte det.

– Romjulsrennet 2022 vil kanskje oppleve stor pågang av toppløpere som melder seg på?

– He, he ja det får vi tro på, melder Finstad.

Artikkeltags