Tirsdag er det premiere på årets hovedoppsetning. Scenen i år vil inneholde en multimedial produksjon som supplerer alt det som tradisjonelt hører til operaen.

Større opplevelse for publikum

Bakerst på scenen vil bilder og animasjoner supplere historien. Det hele nøye bygd opp, satt sammen og tilpasset musikken, scenene, lyset, fargene kostymene og alt som inngår i operaen.

– Jeg tror og håper det gir publikum en enda bedre opplevelse og forståelse av forestillingen, sier Plamena Dicheva som er arkitekten bak nyvinningen.

Hun har mastergrad i design av visuell forestilling ved det Nasjonale Kunstakademiet i Sofia, Bulgaria. Hun blir lovprist for sitt arbeid til årets opera. Dicheva har bodd i Moelv noen år og bidrar til å løfte operaen inn i en ny utvikling.

 

- Vi er godt i rute

De siste ukene har hun finpusset på de ulike animasjonene som er laget for scenen.

– Blant annet for å tilpasse det tempoet i musikken. Jeg har jobbet tett med regissør Harald Vallgårda og dirigent Marit Strindlund de siste ukene.

Tirsdag er det altså premieren. I alt blir det åtte forestillinger de neste ukene.

Perlefiskerne er på mange måter en klassisk kjærlighetshistorie på en operascene med alt som inngår av varme følelser, drama og intriger.

Av årets solister finner vi blant annet Brumunddals egen Gunnar Andor Nieland og Gunda Marie Bruce som publikum i Ringsaker kjenner godt til fra forestillinger siste år.

– Vi er godt i rute i år, og jeg tror publikum vil glede seg over en multimediale produksjonen som inngår i operaen, forteller operasjef Kari Bekken.