Gå til sidens hovedinnhold

Oppdaget mann i skogen som fraktet 70 kilo narkotika i tursekker og bager

I april 2021 gjorde politiet beslag av en betydelig mengde narkotika ved Magnormoen i Eidskog kommune.

Det kommer fram i en pressemelding fra Innlandet politidistrikt fredag.

«Natt til 15. april i år oppdaget en patrulje fra Heimevernet (HV) en mann i skogen ved Magnormoen og varslet politiet. I nærheten av mannen ble det funnet flere tursekker og bager som inneholdt en betydelig mengde narkotika. Mannen ble pågrepet og siktet for grov narkotikaovertredelse. Innholdet i sekkene og bagene er analysert av Kripos og det dreier seg om ca. 70 kilo ulike former for narkotika» skriver politiet i pressemeldingen.

Fire personer er siktet i saken.

«Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning for å avdekke hendelsesforløpet og personene som har vært involvert og dette har ført til ytterligere tre pågripelser. De fire siktede er tilhørende i østlandsområdet og er kjent for politiet fra før. Tre av dem har vært varetektsfengslet, men er nå løslatt etter at vi anser bevisforspillelsesfaren for å være svekket» skriver politiet videre.

Etterforskningen pågår fortsatt.

«Saken bærer preg av å være organisert og beslaget har en samlet gateverdi på flere millioner kroner. Et beslag av en slik størrelse rammer narkotikamiljøet og sentrale aktører hardt og politiet er godt fornøyde med at denne saken ble avdekket. Saken er imidlertid ikke ferdig etterforsket og vi kan derfor ikke gi ut flere detaljer. Av hensyn til bevisforspillelsesfaren har ikke politiet kunne gå ut i media før nå» avslutter politiet pressemeldingen.