Einar Busterud og Torvild Sveen snakker om å henge bjella på rett katt, og Busterud sier Lillehammer Sykehus har gått 1 milliard i underskudd på 10 år.
Snakker om ha frekkhetens talegaver – en bonde fra øvre Vang som bør vite forskjell på epler og pærer.

Det er ikke lett å få tak i de rette tallene, men ut fra tall vi har kjennskap til (ref. 1), har Oppland sitt sykehusbudsjett hvert år vært ca. 300 millioner lavere enn Hedmark sitt, til tross for at innbyggertall er nokså likt.

Får du et budsjett som er så stramt at du utarmer alle ansatte, så går det jo dit høna sparker. Dette har vært taktikken i mange år- å splitte opp velfungerende miljøer på Lillehammer og Gjøvik og i enkelte miljøer gjøre spesielt Lillehammer til syndebukk.
Lillehammer er det mest komplette sykehuset, og en kan da umulig være tjent med å ødelegge det best fungerende sykehuset – som også ligger i Innlandets knutepunkt.

Får du et underdimensjonert budsjett på 500 mill. og bruker 550 får du kjeft. Får du et overdimensjonert budsjett på 600 mill. og bruker 550 får du ros, og det er nettopp slik det er drevet. Da får du klapp på skulderen og i tillegg penger til nyinvesteringer.
Hva slags ledere er det som tillater at ansatte blir omtalt på dette grunnlaget uten å ta ansvar?
Og enda verre blir det om de samme lederne har tenkt å fatte beslutninger på et slikt grunnlag!

Tallene sier ikke alt, men det forteller om en åpenbar skjevfordeling på hundretalls millioner kr pr. år mellom sykehusene.

Nå har feilinformasjonen rådet lenge nok, frustrasjon, forbannelse og mistilliten har vokst.
Hvordan kan ledelsen og styret i Sykehuset Innlandet tillate en slik framstilling i media uten å reagere.
Er ikke sykehuset i Lillehammer en del av den gode HelseForetaksfamilien i INNLANDET?