Fylkesordfører Even Aleksander Hagen er fornøyd med at flere har reist med bussen i sommer, og håper at denne trenden fortsetter. I hele juli har det kostet kun 10 kroner for enkeltbilletter på alle Innlandstrafikk sine busslinjer i Innlandet.

Det skriver Innlandstrafikk i en pressemelding.

Fylkesordfører, Even Aleksander Hagen (Ap), er veldig fornøyd med at kampanjen har vært en suksess og at flere har valgt å reise med bussen i sommer, og oppfordrer folk til å fortsette å kjøre buss etter kampanjen.

Godt tiltak

– Vi må få flere til å reise kollektivt og vi ønsket at sommerens 10-kronerskampanje skulle være et godt tiltak for at flere skulle reise med bussen i sommer, sier fylkesordføreren. Dette var en politisk bestilling og Fylkestinget bidro med fem millioner kroner i støtte til tiltaket.

Reiste rundt omkring i Innlandet

– Vi er glade for at politikerne ga støtte til 10-kronersbilletten som har blitt godt mottatt. Vi har fått tilbakemeldinger fra både reisende og sjåfører som forteller om fornøyde kunder, som har benyttet anledningen til å ta bussen rundt omkring i Innlandet, sier enhetsleder salg og marked Stine Fredriksen i Innlandstrafikk.

Gode reisetall

Reisetallene for juli viser at det er 46 prosent flere reiser i juli 2022, sammenlignet med juli 2021, generelt på alle reiser i Innlandet. Det har vært flere som har reist både i byene, mellom regionene og til fjells. Ser vi på de ulike linjene, så er det størst økning på linjene som kjører lengre reiser mellom flere regioner, med en endring på 78 prosent, fra 2021 til 2022.

For eksempel linje 100 Elverum-Hamar, linje 120 Kongsvinger-Charlottenberg, linje 142 Lillehammer-Otta-Bismo og linje 137 Fagernes-Beitostølen-Lom.


Fornøyde kunder

Bussjåfør Helge Rustad har fått mange gode tilbakemeldinger fra kundene i sommer. Bussjåfør Helge Rustad kjører buss i Hamar-området, og har merket at det var flere som tok bussen i juli. Han synes 10-kronerstilbudet er en fin kampanje, og har fått tilbakemelding fra kundene om at dette er noe de setter pris på.

– En del kunder hadde fått med seg hvor langt man faktisk kunne reise for en tier. Noen kom på bussen på Gjøvik og reiste videre til Charlottenberg. Det er en lang busstur for en tier, og det er jo bra!

– Det var også mange ungdommer som tok bussen mellom Gjøvik og Hamar, og de var veldig fornøyde med at de kunne reise så rimelig, sier Rustad.