Østlendingen skriver onsdag kveld at politiet i Innlandet tirsdag fikk inn over 50 meldinger om hendelser på vegene. Onsdag strømmet også meldingene inn. I 22-tiden var antallet over 70.
– Det har vært to dager med veldig mange trafikkmeldinger over hele Innlandet, og deriblant flere alvorlige ulykker. Det har vært hektisk, og det tar mye ressurser, beskriver politiets oppdragsleder Mats Westby Aamodt overfor Ringsaker Blad torsdag morgen.

Kollisjon i Moelv
– Blir preget
Blant de mange hendelsene på vegene i Innlandet så langt denne uken, er tre dødsulykker.
Mandag omkom en mann fra Åsnes i en trafikkulykke på riksveg 2 på Arneberg i Solør.
Tirsdag omkom en kvinne i 20-årene fra Hedmark i en trafikkulykke på riksveg 4 mellom Gjøvik og Mjøsbrua.
Onsdag omkom en person i en trafikkulykke på riksveg 3 ved Rustad i Elverum.
– Det er veldig tragisk at vi har fått et dødsfall i trafikken for tredje dag på rad. Vi blir preget av det, sa politiets operasjonsleder Frode Øvreås til Østlendingen onsdag.
Vegtrafikkloven § 12. Plikter ved trafikkuhell.
Enhver som med eller uten skyld er innblandet i trafikkuhell, skal straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade, og for øvrig delta i de tiltak som uhellet gir grunn til. Denne plikt har, om det er nødvendig, også andre som er i nærheten eller som kommer til stede.
De som er innblandet i trafikkuhell, har gjensidig plikt til å oppgi navn og adresse. Fører av kjøretøy skal også oppgi eierens navn og adresse og i tilfelle motorvognens kjennemerke.
Har trafikkuhell medført død eller skade på person og skaden ikke er ubetydelig, skal de som er innblandet i uhellet, sørge for at politiet snarest mulig blir underrettet om uhellet. Før politiet kommer til stede etter slikt uhell, skal de som er innblandet, ikke forlate stedet uten at det er nødvendig eller politiets samtykke er innhentet. Må en som er innblandet i et uhell som nevnt, forlate stedet, skal han snarest underrette politiet om sin befatning med uhellet og om navn og adresse. Har trafikkuhell voldt materiell skade, og det ikke er noen til stede som kan vareta skadelidtes tarv, skal den som har voldt skaden, snarest mulig underrette skadelidte eller politiet om uhellet.
Kjøretøy som etter trafikkuhell er plassert slik at det kan være til fare eller hinder for trafikken, skal straks flyttes til et egnet sted. Dersom hensynet til trafikksikkerheten tillater det, skal de som er innblandet i uhellet, ha anledning til å foreta oppmåling og oppmerking før kjøretøyet flyttes. Har trafikkuhellet medført død eller alvorlig skade på person, må innblandet kjøretøy bare flyttes med politiets samtykke eller dersom det fører til vesentlig fare eller uforholdsmessig hindring av trafikken om kjøretøyet blir stående til politiet kommer. Må kjøretøy som er innblandet i slikt uhell, flyttes før politiet kommer til stedet, skal de som er innblandet i uhellet, så vidt mulig sørge for oppmåling eller oppmerking av kjøretøyets plassering.
Før politiet kommer til stede etter trafikkuhell som har medført død eller alvorlig skade på person, må spor ikke fjernes og andre forhold av betydning for etterforskningen ikke endres uten at det er strengt nødvendig. De som er innblandet i uhellet, skal søke å hindre fjerning av spor og endring av andre forhold av betydning.
Klar oppfordring
Det er snøfall, kombinert med nullføre mange steder, som har ført til utfordrende kjøreforhold rundt om i fylket.
Torsdag later til å bli en ny dag med snøfall og temperaturer rundt null grader. Oppdragsleder Westby Aamodt sier til RB i 07.45-tiden at det natt til torsdag og torsdag morgen har tikket inn flere meldinger om hendelser på vegene.
Klokken 05.55 fikk for eksempel politiet melding om en bil som hadde kjørt av vegen og havnet på taket langs Bøverbruvegen i Vestre Toten. Føreren ble kjørt til Gjøvik sykehus for sjekk.
Oppdragslederen har en klar oppfordring til bilistene:
– Kjør etter forholdene, avpass hastigheten og ta hensyn, avslutter Mats Westby Aamodt.

Debuterte som brøytebilsjåfør - endte i grøfta: – Det gjør jo noe med stoltheten
