Østlendingen skriver onsdag kveld at politiet i Innlandet tirsdag fikk inn over 50 meldinger om hendelser på vegene. Onsdag strømmet også meldingene inn. I 22-tiden var antallet over 70.

– Det har vært to dager med veldig mange trafikkmeldinger over hele Innlandet, og deriblant flere alvorlige ulykker. Det har vært hektisk, og det tar mye ressurser, beskriver politiets oppdragsleder Mats Westby Aamodt overfor Ringsaker Blad torsdag morgen.

– Blir preget

Blant de mange hendelsene på vegene i Innlandet så langt denne uken, er tre dødsulykker.

Mandag omkom en mann fra Åsnes i en trafikkulykke på riksveg 2 på Arneberg i Solør.

Tirsdag omkom en kvinne i 20-årene fra Hedmark i en trafikkulykke på riksveg 4 mellom Gjøvik og Mjøsbrua.

Onsdag omkom en person i en trafikkulykke på riksveg 3 ved Rustad i Elverum.

– Det er veldig tragisk at vi har fått et dødsfall i trafikken for tredje dag på rad. Vi blir preget av det, sa politiets operasjonsleder Frode Øvreås til Østlendingen onsdag.

Klar oppfordring

Det er snøfall, kombinert med nullføre mange steder, som har ført til utfordrende kjøreforhold rundt om i fylket.

Torsdag later til å bli en ny dag med snøfall og temperaturer rundt null grader. Oppdragsleder Westby Aamodt sier til RB i 07.45-tiden at det natt til torsdag og torsdag morgen har tikket inn flere meldinger om hendelser på vegene.

Klokken 05.55 fikk for eksempel politiet melding om en bil som hadde kjørt av vegen og havnet på taket langs Bøverbruvegen i Vestre Toten. Føreren ble kjørt til Gjøvik sykehus for sjekk.

Oppdragslederen har en klar oppfordring til bilistene:

– Kjør etter forholdene, avpass hastigheten og ta hensyn, avslutter Mats Westby Aamodt.