I en utfordrende tid for mange tror jeg det er tidspunktet å tenke annerledes politisk.

De fleste utfordringene vi har nå er forhåpentligvis i alle partiers interesse å finne en god løsning på relativt raskt, samtidig som hvert parti nå lanserer sine egne løsninger. Minst like viktig er det å kritisere hverandres løsninger, og stille de i et dårlig lys. Det gjør det mulig å kunne kritisere løsningen man ender opp med, og ikke minst kunne dra det fram i etterkant. Det virker som man er mest opptatt av å få stilt noen andre til veggs.

I den situasjonen vi er i nå tror jeg det er viktigere enn noen gang at man finner løsninger sammen, uavhengig av partigrenser. Hvorfor? Jo, for det er forhåpentligvis i alle partiers interesse at flest mulig bedrifter og privatpersoner kommer seg igjennom det som etter alle solemerker vil bli tøffere tider. Vi har egentlig glemt litt hva tøffere tider er i Norge, siden vi som land har hatt medvind i lang, lang tid.

Hvorfor kan ikke alle partier sette seg sammen å komme fram til løsninger på disse sakene som vi som land må håndtere, helt uavhengig av hvem som styrer? Jeg tror folket ønsker at vi skal løse slike type utfordringer best mulig, i stedet for at løsningen må komme fra det ene eller andre partiet. Det går for øvrig fint an å rose en god idé som kommer fra noen andre enn sine foretrukne samarbeidspartnere. Min erfaring er at det er utelukkende positivt.

Det er mange mennesker som må tilpasse seg en ny hverdag nå som det er endringer fra hvordan det har pleid å være. Hva passer vel da bedre enn å tenke litt utenfor boksen når det gjelder den tradisjonelle politiske måten å jobbe på?