I august kommer nye lekeapparater på plass i Garveriparken, som har vært et populært tilskudd til Moelv sentrum siden 2017.

På grunn av gjentakende og omfattende hærverk står parken i dag så å si uten fungerende lekeapparater, men i august skal altså parken innby til lek og moro igjen. Håpet er at de nye installasjonene som kommer på plass skal få stå i fred.

– Vi har dessverre vært plaget med hærverk siden Garveriparken åpnet. I fjor måtte vi sperre parken en periode for å utbedre skadeverk. Litt utpå høsten var det så ødelagt at vi måtte fjerne utstyr, sier Trine Nordsveen, leder for parkavdelingen ved teknisk drift i Ringsaker kommune.

Teknisk drift får tilbakemeldinger fra folk som er innom lekeparken, og som syns den ser veldig stusslig ut slik det er nå.

– Det er vi enige i, og vi er lei oss for at ikke Garveriparken har fått stå i fred. Vi har forsøkt å reparere, erstatte og vedlikeholde utstyret i Garveriparken, men sikkerheten kommer først. Det er strenge krav til lekeapparater og installasjoner som barn skal leke med, og etter hvert så vi ingen annen mulighet enn å fjerne det som ble ødelagt, sier leder for teknisk drift, Tor Simonsen.