Paviljong reddet læringsmiljøet på Kilde

Haakon Festheim og de andre 2.-klassingene på Kilde skole nyter glade dager i nytt klasserom.

Haakon Festheim og de andre 2.-klassingene på Kilde skole nyter glade dager i nytt klasserom. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

2.-klassingene på Kilde skole har måttet bruke musikk – og datarommet som klasserom siden skolestart. Nå har de endelig fått nye klasserom, i et modulbygg som var ferdig på under fire uker.

DEL

Kilde skole sine 2.-klassinger har flyttet inn i et flunkende nytt modulbygg, etter fire uker med dårlig plass på musikk- og datarommet. Nå har 2.-klassingene fått skolens beste klasserom.

– To år er mye

Det setter rektor Steinar Ulven stor pris på, og han er veldig glad for at bygget er ferdig.

– Det var veldig viktig for barna. Mange vil tro at vi kunne klart oss til den nye skolen er ferdig, men to år er mye i et barns liv. Derfor var det ekstra viktig at vi fikk et nytt bygg, konstaterer Ulven, og fortsetter:

– Skolens kapasitet før modulbygget kom var på ca. 210 elever. Vi har satt ei grense på ca. 28 stykker i hver klasse, og når antall elever i år er 250 så sier det seg selv at dette bygget var nødvendig.

Skolens beste klasserom

Modulbygget skulle egentlig stå ferdig til skolestart. Det skjedde ikke, og derfor måtte skolens 41 2.-klassinger ta i bruk musikk- og datarommene på skolen. I forrige uke kunne de endelig flytte inn i nye klasserom, og det på rekordtid.

– De begynte gravingen den 17, altså samme dag som elevene begynte på skolen. Det betyr at bygget ble ferdig på litt under fire uker, med både strøm og innlagt vann. Det er jeg ganske fornøyd med, forteller Ulven.

I det nye bygget er det to klasserom og to grupperom. Det er det ingen andre klasser på skolen som har.

– Vi er ganske heldige som har eget grupperom og helt nye klasserom. Vi er veldig fornøyde og det var godt å flytte fra musikkrommet, forteller lærer Monika Rothli.

Trangt på Fossen

Når det gjelder elevsituasjonen på Skarpsno og Fossen er ikke den like prekær som på Kilde, men rektor Steinar Ulven innrømmer at det begynner å bli trangt der også.

– Spesielt på Fossen fylles klasserommene opp. Vi fikk et stort kull nå, men jeg tror likevel at både Fossen og Skarpsno klarer seg fram til den nye skolen kommer, konstaterer rektoren.

På Fossen er det nå 69 elever, mens Skarpsno har ca. 100.