Gå til sidens hovedinnhold

Perfekt sommerkurs for forskerspirer

Artikkelen er over 1 år gammel

Høres kjemieksperimenter, robotbygging og vinyltrykk spennende ut? Det er blant aktivitetene deltakerne på «Pr-sommerklubb» hos Newton Ringsaker har fått bryne seg på de siste ukene.

– Her har det vært full fart nå i to uker, og det er utrolig gøy å se hvor ivrige barna er når de holder på. I går hadde vi et spesielt opplegg der barna fikk i oppdrag å løse en krimsak, og de hadde nesten ikke tid til å avslutte arbeidet, sier leder for Newton Ringsaker, Anette Kjelsrud.

Sommerkurset som har gått over de to siste ukene har vært fullbooket, og elevene som har deltatt har vært strålende fornøyde.

– Vi kjører i gang med en runde til før skolestart i uke 32 og 33. Vi har fortsatt noe ledig kapasitet da, så det går an å melde seg på for den som har lyst til å være med. Hvis noen som har vært med i disse to ukene har lyst til å melde seg på igjen går det også fint – innholdet på de ulike ukene er forskjellig så man får da prøve seg på andre ting, sier Kjelsrud.

Det er varierte realfagsaktiviteter, og barna får med seg det de produserer hjem.

– Vi skal lage tegnerobot, raketter, insekthotell, elektronisk sommerkort og vinyltrykk på tekstiler. Her blir det mye spennende også senere i sommer, understreker Anette Kjelsrud.

«Pr-sommerklubb» arrangeres av Pr Praktisk realfag i samarbeid med Newton Ringsaker.

Ringsaker kommune har skrevet pressesaken om kurset.