Den utsatte verdenscuphelgen på Lillehammer 4. til 6. desember blir etter all sannsynlighet erstattet med en nasjonal langrenns- og kombinerthelg.

– Den endelige avgjørelsen blir tatt mandag, sier arrangementsansvarlig Terje Lund i Norges Skiforbund til NTB.

Det jobbes med å få på plass de siste bitene for både smittevern og det sportslige.

Programmet blir en tilnærmet kopi av helgens arrangement på Beitostølen. I langrenn blir det lagt opp til tre konkurranser på rappen med sprint, 15 kilometer klassisk og 15 kilometer fri teknikk.

På startstrek vil det bli omtrent 90 menn og 60 kvinner som i helgen. Av lokale løpere startet Håvard Hovde, Jonas Vika og Simen Sveen i helga. Hovde ble nummer 31 på 15 kilometer klassisk lørdag og Vika, som er siste års junior, ble nummer 41 i konkurranse mot norges beste løpere på 15 kilometer fri søndag. Simen Sveen ble nummer 76. lørdag og startet ikke søndag.

Også på Lillehammer er det tenkt at Norges beste igjen vil være være på startstreken.

– Vi stiller hvis det blir noe av, sa herrenes allroundtrener i langrenn, Eirik Myhr Nossum, til NTB etter lørdagens 15 kilometer klassisk på Beitostølen.

Koronapandemien og utfordringer med blant annet smittevern og karanteneregler gjorde at Norges Skiforbund valgte å si fra seg den opprinnelige verdenscuphelgen. I fellesskap med Det internasjonale skiforbundet (FIS) ble det bestemt å utsette helgen til senere i sesongen.

Hvorvidt det lar seg gjøre er foreløpig uvisst.

(©NTB)