(Siste)

Det fine været fortsetter i Sør-Norge denne uken. Men samtidig som folk er i sommermodus, er det lett å glemme våre firbeinte venner.

Forsikringsbransjen opplever stor pågang fra bekymrede eiere av kjæledyr som har problemer i varmen.

– Hvert eneste år får vi inn kjæledyr som har kollapset i varmen, og som må bæres inn på dyreklinikken for behandling. Noen kommer seg når vi får kjølt dem ned ved å spyle kaldt vann, men mange er så dehydrert at de må ha tilleggsbehandling i form av væske intravenøst , sier Tor Kvinge. Han er veterinær og tilknyttet Tryg Forsikring i tillegg til å være daglig leder ved AniCura Dyresykehus i Bergen.

Veterinæren ber folk se ekstra godt til kjæledyrene sine i disse dager.

– Sørg for at de har tilgang til skygge og rikelig med vann, både innendørs og utendørs. Sett gjerne ekstra drikkebeger flere steder i huset og ute. Skulle spesielt hunden begynne å pese, puste med åpen munn og se ubekvem ut, bør du spyle den med kaldt vann for å kjøle den ned. Ikke pakk den inn i våte og kalde håndklær, sier han.

Kvinge advarer samtidig mot å ta med hunden på stranda i varmen.

– Der pleier det ofte å være mangel på skygge, i tillegg til at vi ofte ser skader på hunder som har oppstått på eller nær stranden. Det kan være glasskår eller skarpe ting i terrenget. Og la aldri en hund være alene i en innelåst bil når sola steker om sommeren, understreker Tor Kvinge.

PS! Det finnes om lag 560.000 hunder, 750.000 katter og 125.000 hester i Norge. (ANB)