Den siste tiden har diskusjonen gått høyt i Moelv-relaterte fora i sosiale medier. Temaet har vært manglende blomster i den nye rundkjøringen i Moelv.

Mandag formiddag var Ringsaker kommune på plass, og ansatte fra parkavdelingen krøp rundt i den brune jorda i gule antrekk.

RB har mandag forsøkt å få svar fra flere i kommunen om arbeidet som ble gjort. Til slutt blir vi henvist til assisterende teknisk sjef, Tor Simonsen.

Han er ukjent med diskusjonen i sosiale medier, men bekrefter at kommunen har fått flere henvendelser om rundkjøringen. Privatpersoner har også tilbudt seg å rykke inn med planter.

– Vi har fått noen henvendelser, og det ble tatt noen initiativ. Det er positivt og hyggelig, men rent praktisk er det vanskelig at en privatperson skal ferdes midt ute på en trafikkert veg. Vi kan ikke ta ansvar for det. Vi kan ikke slippe noen ut på en trafikert veg, uten at de har forskriftsmessig kursing og utstyr, sier Simonsen til RB.

Etter det RB erfarer, ble rundkjøringen mandag luket for ugress, og urner med det som beskrives som «sommerblomster» av en medarbeider i kommunen, ble satt ut.

– Så nå kan modølene kose seg med flotte sommerblomster?

– Det kan de gjøre, og det håper vi de gleder seg over, svarer Simonsen,

Han forteller at varmen som har preget Hedmarken så langt i sommer, har vært utfordrende for kommunens parkavdeling.

– Parkavdelingen har vært hardt belastet. Ting skjedde veldig fort. Det positive er at det har vært mindre gressklipping, men ugraset vokser uansett, avslutter Simonsen.