Gå til sidens hovedinnhold

Plassering av nytt sykehjem i Moelv: Følger handling de fine ord?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da Jan Torkehagen ble ny styreleder i Ringsaker Arbeiderparti tidligere i år sa han mye klokt. Her fra stor artikkel i Ringsaker Blad (https//www.ringsaker-blad.no/5-79-389458):

«Vi må lytte til dem som blir berørt. Det dummeste vi gjør nå er å sitte i lukkede rom og fatte vedtak uten å lytte til dem utenfor.»

«Å sitte i kommunestyret er et ombudsverv. Du er valgt av befolkningen i kommunen. Derfor må man hele tiden holde dialogen med dem som har valgt deg. Det tror jeg mange partier må ta innover seg. Man representerer ikke seg selv, men befolkningen. Da kan man ikke miste kontakten med dem man skal representere.»

I Moelv var det 4 438 innbyggere pr. 20. oktober 2020 ifølge SSB. 21 % av Ringsakers befolkning er i alderen 0–18 år og det gir 3 517 stemmeberettigede. Ved siste kommunevalg stemte 64,7 % av Norges stemmeberettigede. Regner en med at dette stemmer for Moelv sitt vedkommende var det 2 276 personer som stemte i Moelv.

Rundt 1 700 voksne personer har fysisk skrevet under på at de vil ha nytt sykehjem i Jensstuvegen.

Det er et tall som tilsvarer 75 % av alle som stemte i Moelv ved siste valg!

Disse 1 700 er i hovedsak personer som bor i området og som er berørt på en eller annen måte.

Vil Arbeiderpartiet gjøre som de sier; lytte til dem som blir berørt?

Lytte til hva befolkningen ønsker?

Eller er det bare fine ord?