Mann sang så høyt at han ble bortvist fra sentrum i Hamar

Politiet har hatt både russ og en full mann å stri med på Hamar natt til tirsdag. Stikkordet er bråk.

DEL

(Østlendingen) Det er påskeferie, men ikke alle har tatt ferie. Noen skal faktisk på jobb, og da er det neppe gøy å bli vekket av en full mann som synger veldig høyt utenfor boligen din.

Det var akkurat en slik person politiet måtte vise bort fra sentrum i Hamar, like ved McDonald's i natt.

– Han sto og gaulte og sang, og da går det inn i kategorien brudd på natteroen. Det egner seg ikke med slikt bråk på den tiden av døgnet, så han fikk beskjed om å komme seg hjem, sier Stig Kolstad, som er oppdragsleder i politiet i Innlandet.

Dårlig sangstemme

Politiet snakket til mannen, som er i 20-årene, i 04.15-tida.

– Naboene satte ikke pris på sangstemmen hans med andre ord?

– Nei, og vi hadde mange støymeldinger ellers i løpet av natta, og dette var enda en, svarer Kolstad.

Mannen var nemlig langt fra den eneste som lagde bråk på Hamar i natt. Russetiden er i gang mange steder, og med det følger rulling og høy musikk.

Bråkete russ

Det kom det mange klager på både på Hamar og i Stange, ifølge politiet. Seks russebusser fikk pålegg om å avslutte.

– Vi må reagere fordi folk klager. Det har kommet veldig mange klager i løpet av natta. Da gir vi først et muntlig pålegg, og hvis russen ikke etterkommer det, går vi mer drastisk til verks, sier Kolstad.

Han legger til at folk samtidig må forvente mer støy med russen, men at politiet alltid vil vurdere tid på døgnet og vise respekt for at folk skal på jobb.

– Vi er strenge, og vi får veldig mange klager om nettene. Da må vi gjøre noe med det. Russen må også forstå at folk klager. Når de kjørr rundt i et nabolag med dunkemusikk, må de skjønne at dette er plagsomt for folk. Vår oppfordring er at russen må vurdere tid og sted.

I dette tilfellet etterkom russen påleggene fra politiet, og det ble stille.

Artikkeltags