Én av tre i Innlandet sier de har blitt utsatt for noe kriminelt i 2018

Svekket tillit: Politiets innbyggerundersøkelse viser at folk i Innlandet har mindre tillit til politiet enn før.

Svekket tillit: Politiets innbyggerundersøkelse viser at folk i Innlandet har mindre tillit til politiet enn før. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

35 prosent av innbyggerne i Innlandet sier de har blitt utsatt for noe kriminelt i 2018. Samtidig har tilliten til politiet blant befolkningen sunket sammenlignet med 2017.

DEL

Det kommer fram i politiets innbyggerundersøkelse, som ble lagt fram fredag.

Nasjonalt vurderes politiet i 2018 noe svakere av innbyggerne sammenlignet med året før.

I Innlandet oppgir 93 prosent av de spurte at de føler seg trygge der de bor og ferdes. Nasjonalt svarer 92 prosent at de føler seg trygge.

- 93 prosent oppgir at de føler seg trygge der de bor og ferdes i Innlandet. Innlandet er et trygt sted å være, og vi jobber hver dag for å holde det slik, sier politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

I Innlandet har 377 blitt intervjuet i undersøkelsen.

Svekket tillit

35 prosent av de spurte innbyggerne sier de har vært utsatt for noe kriminelt i 2018. Flertallet av dette er trafikkrelaterte lovbrudd.

I 2017 svarte 82 prosent at de hadde svært stor eller ganske stor tillit til politiet. Undersøkelsen fra 2018 viser at tilliten til politiet har blitt svekket siden 2017.

Nå svarer 76 prosent at de har svært stor eller ganske stor tillit til politiet i Innlandet. 2 prosent svarer at de har svært liten tillit til politiet.

Politiet i Innlandet scorer dårligst av alle politidistriktene i landet både når det gjelder oppfattelsen av om de kommer raskt til stedet ved akutt behov for hjelp, og oppfatningen av at politiet er synlige i folks lokalområde.

- Vi tar innbyggernes opplevelse av oss på største alvor og vil ta det med videre i vårt kontinuerlige kriminalitetsarbeid, sier Brekke.

Artikkeltags