Seks ungdommer ble pågrepet da politiet gikk til aksjon mot en adresse i Brumunddal onsdag. I tillegg skal politiet ha fulgt opp med en ny ransaking mot en leilighet sentralt i Brumunddal torsdag skriver Hamar Arbeiderblad.

Situasjonen i miljøet med ungdom i slutten av tenårene bekymrer politiet.  Det skal ha blitt funnet 10.000 kroner i 100- og 200-sedler på stedet politiet ransaket skriver HA. Det kan tyde på videresalg til flere i Brumunddal.

Lundberg ønsker informasjon om det som foregår. Han har derfor tatt kontakt med ordfører Anita Ihle Steen for å høre om politikerne kan orienteres nærmere om situasjonen.

– Etter flere oppslag den siste tiden kan det virke som det er en negativ utvikling i bruk av rusmidler blant unge noe som vi definitivt må ta på alvor. Vi må gjøre det vi kan for at dårlig dømmekraft i ung alder ikke skal ødelegge resten av livet. Jeg foreslår at vi gjør en henvendelse til lensmannen for å få han til å komme i første kommunestyremøtet på nyåret for å fortelle litt rundt de ev. endringer de opplever, hvordan de jobber ute og med forebyggende, og ikke minst om vi som kommune kan gjøre noe for å bidra til at vi snur trenden.

Ungdommene var sterkt ruset og hadde brukt LSD, MDMA, amfetamin og hasj: – De vet ikke hva de putter i seg