(GD): Det bekrefter etterforskningsleder Ragnhild Ouren hos politiet til GD.

Obduksjonsrapporten ble klar torsdag. Den bekrefter det politiet har vært sikre på, at det var 22 år gamle Eivind Sporaland som ble funnet i området ved Balbergkampen i Lillehammer forrige uke.

– Rapporten viser at han hadde bruddskader i hodet og ribbeinsbrudd, noe som er forenlig med fall fra høyde, sier Ouren.

Politiet uttalte i forrige uke at de ikke hadde grunn til å tro at det hadde skjedd noe kriminelt, men at det har skjedd en ulykke.

Politiet mottok tips fra en turgåer torsdag om at det lå noe blått i et område ved Balbergkampen torsdag 1. juni. Politiet kommuniserte allerede i forrige uke ut at den døde personen var ikledd blå jakke og røde sko, det samme som Sporaland hadde på seg da han forsvant 19. mars. De uttalte også at det ikke var noen andre savnede personer i området.

22-åringen ble sist sett i området ved Balberg, og det ble nøye gjennomsøkt av letemannskaper. Allikevel tok det 2,5 måneder å finne han.

– Når søket ble gjennomført var det mye snø og det kom snø i dagene etter. Det var ikke mulig å gå i området han ble funnet på det tidspunktet, sier Ouren.

De pårørende ble varslet torsdag.

– Det er et tungt budskap å levere, men for de pårørende og oss er det lettende at han er funnet.