Gå til sidens hovedinnhold

Politiet bekrefter: – Mann fra Nord-Østerdal omkom i campingvognbrannen på Vinstra

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 20-årene fra Nord-Østerdal omkom etter at en campingvogn brant ned natt til fredag under countryfestivalen på Vinstra. Det får Østlendingen bekreftet fra innsatsleder, Svein Morten Laingen.

(Arbeidets Rett)

Da den eksplosjonsartede brannen startet, skal det ha vært tre personer inne i campingvogna. To personer kom seg ut, mens den tredje omkom, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 08.06 fredag morgen.

Personene som var inne i vogna da det begynte å brenne, var yngre personer i 20-årene.

– Den savnede mannen er en mann i 20-årene. Sikker id på vedkommende som er funnet død er ikke bekreftet, men politiet er i kontakt med mannens pårørende, sier operasjonsleder Therese Bylterud i Innlandet politidistrikt til NTB.

Til Østlendingen bekrefter innsatsleder fra Midt-Gudbrandsdal politidistrik, Svein Morten Laingen, at mannen i 20-årene er hjemmehørende i Nord-Østerdal.

Mannens pårørende er også varslet, til tross for at sikker id foreløpig ikke er bekreftet. Politiet på Vinstra har en egen kontaktperson som holder dialogen med politiet i Nord-Østerdal.

Østlendingen har også vært i kontakt med lennsmannskontoret på Tynset, som håndterer Nord-Østerdal lennsmansdistrikt, men de ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

To til legevakt

Først ble det sagt at det var tre personer inne i vogna, men nå forteller politiet at det var to personer inne i vogna da den eksplosjonsarta brannen startet.

En av dem er bekreftet omkommet, og den andre er sendt til sykehus med røykskader.

Politiet skal gjennomføre tekniske undersøkelser utover dagen. Årsaken til brannen er så langt ikke kjent, opplyser operasjonslederen.

– Vi kjenner ikke til årsaken til brannen ennå, men brannen skjedde inne på arrangementsområdet med mange biler rundt. Arrangøren har bistått med å få fjernet biler rundt, og brannvesenet var raskt på stedet for å avverge spredning, sier operasjonsleder Bylterud.

Til VG forteller et vitne at brannen framsto som svært eksplosjonsartet.

– Plutselig steg en stor røyksky opp fra vogna. Det tok ti minutter før hele vogna var overtent, sier vitnet.

Fullt på campingen

Countryfestivalen åpnet onsdag denne uken og pågår fram til søndag. Til GD har arrangør Trond Stang Skurdal antydet at det kan være opp mot 1.200 boenheter på festivalområdet disse dagene.

Det vil si at det området er tettpakket med campingvogner, busser og lignende for å huse de mange festivaldeltakerne.

I fjor var det rundt 15.000 deltakere på festivalen, og ifølge Skurdal ligger det ikke an til å bli noen mindre i år, skriver GD.

Helsevesenet vil følge opp festivaldeltakere ved behov. Det opplyser politiet som er på stedet på Vinstra til GD.

Politiet har gjennom formiddagen fredag gjennomfør en rekke avhør på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

– Nå er krimteknikkere på veg og de skal arbeide på stedet utover dagen, sier Laingen til Østlendingen.

Preget festivalsjef

Festivalsjef Trond Stang Skurdal er preget av hendelsen, men opplyser til NTB at festivalen vil fortsette som planlagt.

– Vi har hatt et møte og spurt om råd. Ansvaret er vårt, og vi har bestemt oss for at vi fortsetter festivalen. Vi vil ha en minnemarkering når vi åpner hver enkelt scene, og så vil programmet gå som planlagt, sier Skurdal.

Han beskriver en trykket stemning på festivalområdet, men at folk viser omsorg og tar seg av hverandre.

Kommentarer til denne saken