Bernt Egil Torp (46) vil bli varaordfører i Ringsaker: – Ikke redd for å si det jeg mener

VIL BLI VARAORDFØRER: Bernt Egil Torp (Ap) ønsker å bli varaordfører, og har Brumunddal Arbeiderlag i ryggen. Her i aksjon som auksjonarius på Tingvang søndag. Dagens varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap) har tidligere signalisert at han gir seg.

VIL BLI VARAORDFØRER: Bernt Egil Torp (Ap) ønsker å bli varaordfører, og har Brumunddal Arbeiderlag i ryggen. Her i aksjon som auksjonarius på Tingvang søndag. Dagens varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap) har tidligere signalisert at han gir seg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det kan bli kamp om plassen bak Anita Ihle Steen i Ringsaker Arbeiderparti. Bernt Egil Torp har Brumunddal Arbeiderlag i ryggen i kampen om å bli ny varaordførerkandidat.

DEL

Arbeiderlaget gikk enstemmig inn for Torp på et medlemsmøte 17. september.

Det er i konflikt med det foreløpige forslaget fra Ringsaker Arbeiderpartis nominasjonskomité, som i mai pekte på Atle Strand fra Brøttum som en ny nummer to i Ringsaker. På deres liste er Torp nede på 18. plass.

Sistnevnte forteller til Ringsaker Blad søndag, samtidig som han forbereder seg til auksjon på Tingvang ved Ringsaker kirke, at han gjerne blir kandidat til varaordfører.

– Jeg har sagt ja, og jeg har stilt meg til disposisjon. Det var veldig koselig å bli spurt, og det som var avgjørende for meg, er at jeg fikk vite at Brumunddal Arbeiderlag har spilt meg inn tidlig i prosessen. Jeg har lyst på jobben, sier Torp.

– Ikke redd for å si det jeg mener

Han peker på at han har en bakgrunn med lang politisk erfaring.

– Etter denne perioden, har jeg sittet 16 år i kommunestyret, og jeg har drevet med partipolitikk siden jeg meldte meg inn i AUF som 15-åring. Jeg har også vært vararepresentant på Stortinget, sier Torp, og fortsetter:

– Andre fordeler med meg, er at jeg er dreven, og at jeg ikke er redd for å si det jeg mener. Jeg har teft for saker, og er mye ute blant folk for å kjenne hvor skoen trykker. I min jobb som musiker, entertainer, foredragsholder og som auksjonarius, møter jeg tusenvis av mennesker, sier han.

– Må tåle en slik prosess

Den erfarne Ap-politikeren, som representerer Nes Arbeiderlag akkurat som ordfører Anita Ihle Steen, er ikke redd for at det skal bli bråk i partiet.

– Vi må tåle at vi har en slik prosess i Ringsaker Arbeiderparti, men hvis jeg ser at denne prosessen på noen måte blir for tøff for partiet, så må jeg selvsagt revurdere det, sier han, og legger til at det ikke er et være eller ikke være for ham å bli varaordfører.

– Jeg har sagt at jeg uansett er med videre, sier Torp.

– Har kvalitetene som skal til

Unni Lund Haugli er leder i Brumunddal Arbeiderlag, og bekrefter at arbeiderlaget spilte inn Torp også i den første runden, før Ringsaker Arbeiderpartis nominasjonskomité kom med sitt foreløpige forslag i mai.

Hun forklarer hvorfor de ønsker Torp som varaordførerkandidat.

Vi mener også at Atle Strand er en god kandidat, men vi har fremmet Bernt fordi han har en lang og bred politisk erfaring. Han har lang erfaring i både å formidle og debattere vår politikk, og lang erfaring med politiske beslutninger. Han kjenner Ap-organisasjonen godt, både lokalt og sentralt, og han har erfaring fra Stortinget. Vi mener at han har de kvalitetene som skal til for å være varaordfører. Han vil også være en god støtte for Anita, forklarer Lund Haugli.

– Er det et problem at Torp tilhører samme lokallag som Anita Ihle Steen?

– Det stemmer at han tilhører Nes Arbeiderlag, men vi har valgt å se på andre kriterier enn hvilket lokallag han tilhører, svarer Lund Haugli.

Det endelige nominasjonsmøtet i Ringsaker Arbeiderparti er i januar.

Artikkeltags