Arnkværn ber om å få være med på Aps gruppemøte

Politikk: Hans Kristian Arnkværn, uavhengig representant ønsker å delta på Aps gruppemøte

Politikk: Hans Kristian Arnkværn, uavhengig representant ønsker å delta på Aps gruppemøte

Artikkelen er over 2 år gammel

Hans Kristian Arnkværn, som er uavhengig representant i kommunestyret, lurer på om han kan få delta på gruppemøtet til Ringsaker Arbeiderparti 20. desember.

DEL

Arnkværn har vært uavhengig etter at han ble ekskludert fra Hedmark FrP i 2016. Han gikk senere blant annet til sak mot fylkespartiet for æreskrenkelser etter dette. En sak han tapte i Tingretten. Saken er anket til Lagmannsretten.

Les også: Tapte FrP-rettsak, må betale 465.000 kroner i saksomkostninger

- Strekker ut en hånd

Nå har han skriftlig sendt brev til Ringsaker Ap og lurer på om han kan få delta på gruppemøtet deres før jul. Det er siste møte før behandling av kommunebudsjettet. Brevet er stilet til gruppleder og varaordfører Geir R. Borgedal i Ringsaker Arbeiderparti.

«Som dere sikkert vet er jeg for tiden ikke medlem av et politisk parti. Nå nærmer det seg budsjettdebatt den 20.12.17 og jeg har så veldig lyst å se og høre den levende og engasjerende debatten i gruppemøtet til det ledende partiet i Ringsaker som jeg har hørt om, men ikke selv sett. Dette vil selvfølgelig kun være som observatør uten talemulighet eller andre rettigheter, med mindre Ap skulle trenge innspill fra meg.

Med dette skrivet og juleønsket strekker jeg ut en hånd for å bevare og opprettholde det gode politiske samarbeidsklimaet vi er kjent for i Ringsaker. I tillegg er det nyttig med tanke på fremtidig konstruktivt samarbeid i kommende politiske tider.

Forventer en rask og effektiv tilbakemelding på juleønsket mitt.»

Brevet er underskrevet av nevnte Arnkværn, som uavhengig kommunestyrerepresentant.

- Ikke naturlig

Det har for øvrig ikke vært fritt for kontroverser mellom nevnte Arnkværn og Ringsaker Arbeiderparti tidligere.

Se også: Ordføreren fikk FrP til å tenne, FrP-arnkværns utblåsing mot Ap

Les også: Slutt på «muppet-show» i kommunestyret

Bortsett fra et rask svar ser det ikke ut som Arnkværn får ønsket sitt oppfylt.

For slik svarer Borgedal den uavhengige representanten:

« Ringsaker Arbeiderparti har ei samarbeidsavtale med SV, PP, SP, KrF og et teknisk samarbeid med MDG. I våre gruppemøter deltar SV og MDG. SP, PP og KRF har pt. ikke ønsket å delta i våre møter.
 

Ut over disse partiene vil det ikke være naturlig at andre partier eller enkeltpersoner deltar.
 

Derimot tar vi gjerne et møte med andre om aktuelle saker som de ønsker å diskutere med oss. I utgangspunktet vil det være vårt gruppestyre, som vil delta i et slikt møte, og legger saken fram for k-styregruppa i etterkant.

Den brede debatten om budsjett skjer nok ikke i vårt gruppemøte. I forindelse med budsjett har vi et infomøte hvor alle medlemmer av partiet kan delta. Deretter har alle våre partilag mulighet til å komme med forslag til endringer i kommunebudsjettet. Endelig innstilling på APs forslag til endringer blir vedtatt på et medlemsmøte før formannskapsbehandlingen av budsjettet. 
 

Det vil si at den store diskusjonen er unnagjort før vi har gruppemøte, men det er jo andre saker som blir diskutert.

Vi tar gjerne en prat/møte hvis det er saker du ønsker å diskutere med oss, men da må nok det skje i forkant av gruppemøte.»

Artikkeltags