Nå har de også lagt den politiske kabalen

NEST STØRST OG STØRST: Senterpartiet er det nest største partiet i Ringsaker målt i oppslutning, og det klart største opposisjonspartiet. Fra venstre: Kjersti Røhnebæk, Trude Hustad og Odd-Amund Lundberg.

NEST STØRST OG STØRST: Senterpartiet er det nest største partiet i Ringsaker målt i oppslutning, og det klart største opposisjonspartiet. Fra venstre: Kjersti Røhnebæk, Trude Hustad og Odd-Amund Lundberg. Foto:

Fire av opposisjonspartiene har satt opp sitt forslag til hvilke politikere de vil ha i formannskapet og hvilke politikere de vil skal sitte i komiteene i den kommende fireårsperioden.

DEL

Tidligere i oktober ble det klart hvem Arbeiderpartiet, SV og MDG vil ha i formannskapet og diverse komiteer.

Nå har også de fire opposisjonspartiene som har inngått et valgteknisk samarbeid, det vil si Sp, Frp, Pp og Ringsaklista, arbeidet fram sitt forslag til hvilke politikere de ønsker å plassere hvor.

Her kan du se hvem de fire partiene har foreslått hvor:

Formannskapet: Odd-Amund Lundberg (Sp), Kjersti Røhnebæk (Sp) Trude Hustad (Sp), Helge Vestheim (PP) og Lars Svendstad (Frp).

Omsorgskomiteen: Arne Ingvar Dobloug (Sp, foreslått som leder), Per Sandbakken (Sp), Marthe Røhnebæk (Sp), Anne Miklavic (Sp) og Svetlana Johnsen (Frp).

Oppvekstkomiteen: Anne-Lise Mellbye (Sp), Tormod Skaare (Sp), Ole Kristian Barli (Sp) og Lene Kristine Eikeland (PP).

Kontrollutvalget: Katrine Jakobsen Solberg (Ringsaklista, foreslått som leder), Lars Raknerud (Sp).

Klagenemnda for eiendomsskattetakstsaker: Anne Miklavic (Sp).

Administrasjonsutvalget: Tormod Skaare (Sp).

Representantskapet HIAS/Sirkula: Odd-Amund Lundberg (Sp).

Regionrådet for Hamarregionen: Odd-Amund Lundberg (Sp).

Opposisjonsleder Odd-Amund Lundberg (Sp) mener de har satt sammen et godt lag som skal utfordre de tre regjerende partiene i den kommende perioden.

– Det er et meget sterkt lag. Min jobb som opposisjonsleder, blir å få det maksimale ut av alle sammen, uavhengig om vi er enige eller ikke i alle saker. Vi har som nevnt tidligere, bare et valgteknisk samarbeid, og ikke et politisk samarbeid. Det viktigste er at alle blir motiverte av vervene de har fått, sier Lundberg til Ringsaker Blad.

Det nye kommunestyret møtes for øvrig for første gang 30. oktober.

Artikkeltags