Vedum ber Ap kutte ut Innlandet som nytt fylkesnavn: – Storfylket må hete Hedmark og Oppland

FØLG ETTER OSS: Sp-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum og stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl fra fylkesårsmøtet i Hedmark Sp. - Følg etter oss og la storfylket hete Hedmark og Oppland, oppfordrer Vedum til Hedmark Ap.

FØLG ETTER OSS: Sp-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum og stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl fra fylkesårsmøtet i Hedmark Sp. - Følg etter oss og la storfylket hete Hedmark og Oppland, oppfordrer Vedum til Hedmark Ap. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sp-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum oppfordrer fylkesårsmøtet i Hedmark Ap om å kutte ut Innlandet som navn på det nye storfylket og erstatte det med Hedmark og Oppland.

DEL

(Østlendingen) Sist helg vedtok et tilnærmet enstemmig fylkesårsmøte i Hedmark Sp (en stemte mot) at det sammenslåtte storfylket må hete Hedmark og Oppland fylke og ikke Innlandet, slik begge fylkestingene i de to nabofylkene har gått inn for.

– Det er all grunn til å se på det nye fylkesnavnet på nytt. Først nå kan det bli behandlet i fylkespartienes øverste årgang, fylkesårsmøtene, sier Slagsvold Vedum.

Under press

Han minner om at fylkestingene jobbet under press etter regjeringens tvangsvedtak om å slå sammen Hedmark og Oppland til et felles fylke.

– Innlandet er et upresist begrep som brukes for områder flere steder i landet. Hedmark og Oppland er mer presist. Det gir mer identitet, mer nærhet og er mer historisk korrekt. Selv Oplandene er bedre enn Innlandet, understreker Slagsvold Vedum.

Ingen grunn til frykt

Sp-lederen mener at Hedmark Ap ikke bør frykte en navnedebatt under kommende helgs fylkesårsmøte.

Både Hedmark Sp og Oppland Sp har vedtatt at navneendring til Hedmark og Oppland og ikke Innlandet.

– Med Ap på laget er det massivt flertall for Hedmark og Oppland, sier Slagsvold Vedum.

Neppe på bakbeina

Han poengterer at det er Stortinget som avgjør det endelige navnet.

– Jeg tror ikke Regjeringen vil sette seg på bakbeina for å beholde navnene til begge fylkene dersom det lokale ønsket er klart og tydelig. Det skal hete Troms og Finnmark, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane – da bør det være greit med Hedmark og Oppland, sier Slagsvold Vedum.

Artikkeltags