– Skal slippe å bære meg ut

Siste natt med gjengen: – Det har vært interessant, og en lærer at ting tar tid, sa Kåre Korsveien da han var på veg ut av formannskapssalen for siste gang. Foto: Jan Rune Bakkelund

Siste natt med gjengen: – Det har vært interessant, og en lærer at ting tar tid, sa Kåre Korsveien da han var på veg ut av formannskapssalen for siste gang. Foto: Jan Rune Bakkelund

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I 32 år har Arbeiderpartiets Kåre Korsveien vært med i politikken i Ringsaker. Nå er det slutt.

DEL

Forrige uke deltok Ap-veteranen i sitt siste formannskapsmøte. Sju av de 11 representantene i formannskapet deltok på sitt siste formannskapsmøte, fire blir med i fire nye år.

– Det er best å gi seg mens en kan gå, de skal slippe å bære meg ut, sa Korsveien da han forlot kommunehuset for siste gang. Mannen som kom inn i kommunepolitikken i 1983, har tidvis noen spenstige kommentarer med en humoristisk undertone.

– Jeg har vært med lenge, så da går det litt rutine i ting. Men det har vært interessant og noe jeg har gjort frivillig, sier Korsveien.

Korsveien har sittet mange år der det er mest makt, formannskap og planutvalg. Han har til og med vært leder i planutvalget i åtte år.

Gått mot flertallet

– Jeg har også vært leder i landbruksnemnda. Den tekniske sektor har vært min greie, og ikke komiteer for skole og helse, sier Korsveien som også har turt å gå mot flertallet. Det har han blant annet gjort i flere av Næra-sakene, hvor han foreslo å tilgi «synderne».

Kvinnetrio slutter

Den rød/grønne kvinnetrioen Ragnhild Myklebust, Ap, Åse Gyda Skålerud og Edel Karin Joløkken, SV forsvinner også ut av lokalpolitikken.

Aps Ragnhild Myklebust har fem perioder i kommunestyret, ikke etter hverandre, tilsammen 20 år. Hun har åtte år i formannskap og også åtte år i fylkespolitikken.

Edel Karin Joløkken, SV har sittet fire år i formannskap og åtte år i kommunestyret.

Senterpartiets Åse Gyda Skålerud har flyttet en del og vært politisk aktiv også andre steder enn i Ringsaker. Her i kommunen kan hun se tilbake på åtte år i formannskap og kommunestyre.

Ringsaklistas frontfigur Ole Berg gir seg også nå etter åtte år i formannskap og kommunestyre.

Venstres Morten Andersen, kan se tilbake på fire år i formannskap og 12 år i kommunestyret.

Artikkeltags