Politikerne uenige om skolestrukturen i Ringsaker: - Å tulle med den nå er helt uaktuelt

DEBATT: Politikerne i Ringsaker var fredag samlet til debatt i Brumunddal.

DEBATT: Politikerne i Ringsaker var fredag samlet til debatt i Brumunddal. Foto:

Av

Noen partier mener man bør se på skolestrukturen og ha færre skoler i Ringsaker i årene som kommer. Andre mener det er helt uaktuelt. Dette mener de ulike partiene før valget.

DEL

Skolestruktur var et av temaene som ble tatt opp på fredagens valgkampdebatt i Brumunddal.

Partiene er delt i spørsmålet om det bør bli færre skoler i Ringsaker i årene som kommer.

- Vi går inn for at vi skal ha en skikkelig gjennomgang av skolestrukturen i Ringsaker. Vi mener det er grunnlag for å tenke at når tiden er inne for det bør vi ha færre skoler i sørlige og nordlige deler av kommunen. Fokuset vårt er kvalitet i skolen, og vi ser at der det bygges nye skoler strømmer ungene til, og det er godt og lett å få nye lærerkrefter, sier Høyres ordførerkandidat, Kai Ove Berg.

Det er ikke Arbeiderpartiets Bernt Torp enig i.

- Vi vil at vi skal ha skoler der ungene bor. Skolen skal være en god skole, og da må vi ha gode skoler, og det har vi i Ringsaker. Derfor er vi enig i at vi opprettholder skolestrukturen slik den er i dag inntil vi ser at noe må gjøres, sier Torp.

Se hele debatten her:

Følg valgkampdebatt i Brumunddal med politikere fra 11 partier

- Helt uaktuelt

Senterpartiets Odd-Amund Lundberg mener dagens skolestruktur bør bli opprettholdt.

- Vi vil at de skolene som er nå skal bestå av den enkle grunn at det er viktig for å få folk til å flytte ut på bygdene. Å tulle med skolestrukturen nå er uaktuelt, sier Lundberg.

Også MDG, Venstre, Rødt, Pensjonistpartiet og Frp mener at dagens skolestruktur bør bli værende som den er. Det samme mener Krf og Ringsaklista, som samtidig åpner for å gjøre endringer om situasjonen forandrer seg i årene som kommer.

SVs Kristian Haugen mener det bør bli færre skoler om situasjonen forblir som i dag.

- I deler av kommunen kan det være for mange skoler, så det bør bli færre. Men vi vet ikke hva som skjer i Brumunddal og Moelv med tanke på utvikling. For eksempel om vi får sykehuset i Moelv vil det sannsynligvis bli sterk tilflytting, og skolekapasiteten i Moelv kan bli for liten, sier Haugen.

Delt om basseng

I løpet av debatten var politikerne blant annet innom Lunkelia-utbygging, alkoholservering i Mjøsparken, privatisering av eldreomsorgen og bompenger.

Basseng på Brøttum var også en sak som splittet partiene. Rødt, Ringsaklista, Venstre, Senterpartiet, Krf og Pensjonistpartet ga klart uttrykk for at de vil at bassenget på Brøttum skal bygges. Frp mener bassenget bør bygges slik situasjonen er nå, men at det først må utredes på nytt.

SV, MDG, Høyre og Arbeiderpartiet tok under debatten til orde for at man bør droppe planene om basseng på Brøttum. Flere tok blant annet opp de økte kostnadene som grunn for å skrinlegge bassengplanene.

Artikkeltags