Skal ut å snakke med folket: – Senterpartiet har definitivt ordførerambisjoner

VIL BLI ORDFØRER: Odd-Amund Lundberg og Senterpartiet vil ha dialog med innbyggerne, og holder folkemøter på Moelv skole, Nes barneskole, Brøttum skole, på Kvarstad i Furnes og på Fagerlund skole.

VIL BLI ORDFØRER: Odd-Amund Lundberg og Senterpartiet vil ha dialog med innbyggerne, og holder folkemøter på Moelv skole, Nes barneskole, Brøttum skole, på Kvarstad i Furnes og på Fagerlund skole. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Senterpartiet i Ringsaker er offensive foran neste års kommunevalg, og vil dytte Arbeiderpartiet ned fra tronen. Nå vil partiet spisse programmet ved å lytte til hva kommunens innbyggere har på hjertet.

DEL

– Vi ser på innbyggerne som den største bærebjelken i kommunen. Det er viktig å komme ut til dem, og høre hva de er opptatt av.

Det sier Odd-Amund Lundberg, Senterpartiets ordførerkandidat. I oktober vil partiet arrangere fem folkemøter i Ringsaker, fra Furnes i sør til Brøttum i nord. På møtene vil partiet ta pulsen på hva ringsaksokningene er opptatt av.

– Det er de som har valgt oss inn, og derfor er det viktig å komme i dialog. Vi sitter ikke alltid på fasiten, og det er ikke sikkert man er opptatt av de samme tingene på Nes som i Brøttum, sier Lundberg.

Vil i førersetet

Under fjorårets stortingsvalg, fikk Senterpartiet nesten 19 prosent av stemmene i Ringsaker. Ved sist kommunevalg, var oppslutningen på 12,6 prosent.

Ambisjonene er høyere. Målet er å dytte Arbeiderpartiet ned fra tronen i Ringsaker.

– Senterpartiet har definitivt ordførerambisjoner. Det er selvsagt opp til innbyggerne å velge, men det er greit at vi sier det, fastslår Lundberg.

– Ringsaker går godt, hvorfor har man behov for et skifte?

– Jeg er enig i at Ringsaker går bra, men det er alltid et potensiale for å gå bedre. Vi vil også satse, men vi vil omprioritere noe, svarer ordførerkandidaten.

– Hva får velgerne med Senterpartiet?

– De får et større fokus på primæroppgavene i kommunen, økt satsing på skole, eldre og helse. Vi vil holde eiendomsskatten nede og vi ønsker å se de store linjene i hele kommunen. Vi vil at det skal skje mer ute på bygdene, og mener det derfor er viktig at det også er fokus på steder som Brøttum, Furnes og Mesnali, sier Lundberg.

– Mål om å snakke et språk folk forstår

Han mener også at Senterpartiet i Ringsaker fremstår som et tydelig parti hvor velgerne vet hva de får.

– Alle våre fem representanter i kommunestyret har sagt ja til en ny periode. Vi har et mål om å snakke et språk som folk forstår, og at vi skal snakke tydelig i alle saker, sier jessnesingen.

Nå ser Lundberg fram til å møte folk fra hele kommunen. Senterpartiet arrangerer møte i Moelv 8. oktober, på Nes 16. oktober, i Brøttum 18. oktober, i Furnes 23. oktober og på Fagerlund skole i Brumunddal 25. oktober.

– Det er mange med mye kunnskap der ute, og det er når folk kommer sammen, at det ofte kommer opp gode ideer. Vi er villig til å lytte til gode forslag, uansett hvem det kommer fra, avslutter ordførerkandidaten.

Artikkeltags