– Regjeringen bløffer elever og lærere

Ap hevder at regjeringens millionsatsing på teknologi i skolen bare er en bløff.

Ap hevder at regjeringens millionsatsing på teknologi i skolen bare er en bløff. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den teknologiske skolesekken er bare gamle penger med en ny merkelapp, mener Ap.

DEL

(Siste) I det reviderte statsbudsjettet er det ikke bevilget «en eneste ny krone til teknologi i skolen», ifølge Aps Martin Henriksen. Han refser kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H).

– Sanners teknologisatsing i skolen er en bløff. Det er ingen satsing, bare gamle penger fra i fjor med en ny merkelapp på, sier Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsperson til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Gammel samlesekk

I en lekkasje fra regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett som ANB omtalte tidligere i uken, kom det fram at regjeringen setter av 450 millioner kroner til den teknologiske skolesekken over en periode på fem år. Det betyr 90 millioner kroner i årlige overføringer til skolene.

– Beløpet i det reviderte budsjettet handler bare om en samlesekk med gamle tiltak på 90 millioner kroner som Stortinget vedtok høsten 2017, hevder Henriksen.

– Det er skuffende at regjeringen prøver seg på en åpenbar bløff overfor elever og lærere i en så viktig sak. Det kommer ikke én eneste ny krone til IKT i skolen. Satsingen er altfor svak, og Sanner burde heller la seg inspirere av oss, føyer Ap-politikeren til.

Les også: Skolene får 450 millioner til digitalisering

1,3 milliarder kroner

Henriksen synes regjeringens beløp på 450 millioner kroner over fem år blekner sammenlignet med Aps forslag om 1,3 milliarder kroner til teknologi i skolen i samme periode. Partiets foreslåtte overføringsbeløp til skolene tilsvarer 265 millioner kroner i året.

– Det trengs et teknologiløft i skolen, noe regjeringen dessverre ikke bidrar til, mener han.

Jan Tore Sanners teknologisatsing i skolen er en bløff.

Martin Henriksen, stortingsrepresentant (Ap)

Henriksen hevder at «den manglende IKT-satsingen gjelder på flere områder».

– Regjeringen oppretter ingen nye studieplasser innen IKT- og teknologiutdanning, til tross for at de jublet for rekordhøye søkertall tidligere i vår. Arbeidslivet har et stort behov for flere med denne utdanningen, og Ap vil at flere skal få begynne på studiene til høsten, sier Henriksen.

Saken fortsetter under bildet.

– Det er skuffende over at regjeringen prøver seg på en åpenbar bløff overfor elever og lærere i en så viktig sak, mener Aps Martin Henriksen.

– Det er skuffende over at regjeringen prøver seg på en åpenbar bløff overfor elever og lærere i en så viktig sak, mener Aps Martin Henriksen. Foto:

Ingen konkurranse

Høyres kunnskapsminister lar seg ikke affisere av at Ap kaller regjeringens teknologisatsing i skolen for en bløff.

– Å fornye skolen er ikke en konkurranse om å bruke mest mulig penger, men å bruke dem riktig. Vi satser på det vi vet fungerer. Lærere som har tatt etter- og videreutdanning i programmering skal få mer utstyr, ved siden av at det skal fordeles mer penger til digitale læremidler og vitensentrene, sier Jan Tore Sanner til ANB.

– I statsbudsjettet for 2018 ble det varslet at vi skulle komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett med fordeling av midlene. Det gjør vi nå. Dette er starten på en forsterket satsing, og den vil merkes ute i klasserommene, understreker Sanner. (ANB)

Artikkeltags