Politisk skolerett, – eller?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tidvis møter en seg selv i døra, ikke minst i et politisk kollegie utspedd med driftige entreprenører og bedrevitende investorer.

I mer enn 60 år har distriktene kjempet en innbitt kamp mot en statlig sentralisering. Med hjerte for lokalsamfunnet og dets iboende inkludering har kommunale politikere stått på skansen og forsvart sin viktige tilstedeværelse i storsamfunnet. Ringsaker har vokst og utviklet seg til en attraktiv kommune, ikke minst ved etablering av 2 tettsteder med formell bystatus, Brumunddal og Moelv. Ikke dårlig for en kommune.

Nå ser det ut til at Ringsaker også har vokst seg ut av sitt alter ego og hengt seg på sentraliseringspolitikk, som en forutsetning for videre vekst og velstand.

Nedlegging av flere skoler og sentralisering av elever med bussing fra de kjente lokalmiljøene og inn i ukjent terreng, må vel være toppen av politisk arroganse. Kommunens innbyggere er vitterlig kommunen. Nå er dennes status endret på det kommersielle alter.

Sentralisering og sammenslåing av kommuner har spilt en fallitt. Distriktet er blitt sin egen fiende og hegner om effektivitet og sentralisering uten hensyn til konsekvensene. Vekk med skoler og det inkluderende lokalsamfunn, så forsvinner butikker og andre samfunnsnyttige aktører, samt tilhørighet. Genialt!

Basale viktige samfunnsaktiviteter måles mot kommersielle og passive fornøyelser. Ikke minst med en gedigen bypark og brygge som overgår det meste. Sentralisert svømmebasseng som også forplikter kommunal økonomi. Alt iscenesatt fra ideen rundt et Mjøstårn, den lokale gullkalv. Lek og fornøyelse fortrenger levende lokalsamfunn.

Ringsaker kommune har blitt en kommersiell aktør og velvillig medspiller til utbyggere og investorer på bekostning av et inkluderende og mangfoldig lokalsamfunn. Tid for at noen ringer med skoleklokka og setter politikere på skolebenken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags