(GD): – Det er ikke hver dag jeg går 54 kilometer med slalåmski. Det klart jeg gruer meg. Jeg aner ikke hvordan dette blir, sier Pettersen.

Han snakker om den noe spesielle utfordringen han skal ta del i om få dager. Da skal han ta den tradisjonsrike turen fra Rena til Lillehammer. Det blir uten langrennsski. Han skal heller gå på randonee-ski.

Ble enige om utfordring

Utfordringen kom til etter en episode av podkasten «Skipodden». Den har han sammen med Hans Olav «Hanso» Ingholm. I januar hadde de to podkast-partnerne besøk av den tidligere fotballproffen John Arne Riise. Sammen ble de enige om å utfordre hverandre i «Birken».

– Vi måtte finne en måte som gjorde det spennende. Jeg sa at dersom vi gikk den på langrennsski, så ville jeg kunne vinne den i blinde. Jeg sa at jeg trodde jeg ville slå dem selv på slalåmski, og dermed var det gjort, forteller Pettersen.

Alle tre har ulike utgangspunkt for den tradisjonelle distansen. Ingholm skal gå på felleski, mens Riise skal stake seg gjennom traseen. De mikser dermed både utstyr, preferanser og utgangspunktet.

Usikkerhet

Pettersen legger ikke skjul på at turen kan bli krevende.

– Jeg har gått «Birken» i mye bedre form enn jeg er i nå, og da har jeg blitt så sliten at jeg er gjennomsiktig når jeg kommer til Sjusjøen. Jeg er litt usikker på hvordan det går på slalåmski.

Det er ikke bare utstyret som gjør ham litt usikker. Værgudene ser også ut til å ville ha en finger med i spillet. Uansett vil han trolig bli den første eller blant de få som går ruta på slalåmski.

– Det er skjebnens ironi at det er meldt mildt vær, sug i sporet og vind. Jeg tenker det er nitrist. En ting er været, men det er det kjipeste føret å gå på ski i. Jeg trøster meg med at uansett hvordan dette går, så blir det rekord, sier Pettersen før han legger til:

– Jeg røk jo først ut av «Mesternes mester» og jeg gråt på TV. Så jeg tenker jeg snevrer inn på rekorder ikke alle prøver på, sier Pettersen.

Det gjenstår å se hvordan det går på med de tre på turen. Men de har alle et klart mål om hva de skal gjøre så fort turen er et tilbakelagt kapittel.

– Vårt mål er å rekke prologen i VM-sprinten. Da skal vi sitte med god avstand, spise pizza og dytte gapet fullt, sier han humoristisk.