Premiereklare med ny forestilling

KLARE: Bak fra venstre: Roger, Anette, Daniel, Liv Camilla, Jørn. Midtre rekke: Heidi, Sindre, Sandra, Inger, Kine Beate. Foran: Olav, Gunn Marit, Tom.

KLARE: Bak fra venstre: Roger, Anette, Daniel, Liv Camilla, Jørn. Midtre rekke: Heidi, Sindre, Sandra, Inger, Kine Beate. Foran: Olav, Gunn Marit, Tom. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag er det premiere på forestillingen «Eventyr på ville veier» med teatergruppa Skarruværravilduværra på Prøysenhuset. Skuespillerne er så klare som de kan få blitt før det braker løs.

DEL

Forestillingen er basert på eventyret «Reveenka», men derfra tar det nye og ganske uventede retninger, står det i en pressemelding sendt fra Ringsaker kommune.

– Det er egentlig fra Asbjørnsen og Moe. Og så er det kombinert med et annet eventyr som har 30-års jubileum i år, om Kaptein Sabeltann. Jeg synes det er litt ekstra interessant at vi skal ha forestillingen på Prøysenhuset, som også er veldig folkelig. Det er bra, sier Olav.

Sindre kan avsløre at han har flere kjente roller i forestillingen.

– Jeg er både Kaptein Sabeltann og mannen til Reveenka, sier han, før de andre påpeker at han ikke må røpe alt som skjer i eventyret.

Gir energi

Gjengen i Skarruværravilduværra er tydelige på at det gir veldig mye å være med i teatergruppa.

– Man får mye energi og mestringsfølelse av å være med. Og så har vi blitt en sammensveisa gjeng, sier Gunn Marit Mykløy.

Det er Inger enig i.

– Man får mange nye venner når man er med her, sier hun.

Instruktørene Marius Taskerud og Anders Refsdal har fulgt gruppa i lengre tid, og sier mye har skjedd siden de første øvelsene.

– Da vi startet var det mange som syntes det var litt skummelt, og som var litt forsiktige. Det har forandret seg veldig, og nå byr alle på seg selv på en veldig fin måte. Det er verdens beste gjeng, mener de.

Artikkeltags