41-åringen fortalte om en god og kort prosess fram mot ansettelse, da han tirsdag ble presentert som den nyopprykkede eliteserieklubbens nye trener.

Det var søndag grønnbuksene først kunngjorde at dansken overtar etter suksesstrener Kjetil Rekdal, som forvant til Trondheim og Rosenborg.

På pressekonferansen tirsdag sa Michelsen at han vet at oppgaven blir tøff, når HamKam nå etter mange år returnerer til det gjeveste selskapet i norsk herrefotball.

Han ga også uttrykk for at han kjapt fikk et godt inntrykk av Hamar-klubben, da det først ble opprettet kontakt mellom partene.

– Det har vært viktig med kjemi, og den har vært god. Jeg har hatt med kona fra Danmark og opplevd lokalmiljøet. Vi har fått et veldig godt inntrykk av både byen og folk. Men det viktigste er prosjektet. Deres verdier og mine verdier henger godt sammen. Jeg har hatt flere muligheter og har jobbet på TV, men har valgt dette prosjektet fordi kjemien mellom meg og klubben har vært strålende, sa Michelsen.

Tirsdag skulle han møte spillerne for første gang.

– HamKam hadde en god sesong i 2021. Nå skal vi ha en lang oppkjøringsperiode der vi kan bli godt kjent. Det blir en ny liga med større utfordringer, og vi skal framstå robuste, sa dansken.

I følge Discovery har ikke Michelsen planer om å gjøre store endringer på Briskeby med en gang.

– Jeg skal ikke lage noen stor revolusjon her nå. Jeg skal holde fast ved de tingene som har fungert veldig godt, og så skal vi sakte, men sikkert utvikle det. Vi skal gjøre alt for å sikre en ny sesong i Eliteserien, sa han til pressen tirsdag.