Brumunddølen Pål Henrik Kristiansen er partner og daglig leder i Odin Gruppen AS, som nå kjøper Honne Hotell og Konferansesenter på Biri, sammen Edge World AS. De kjøper eiendommen fra Skogbrukets Konferansesenter AS og overtar hotellet 15. januar 2023.

Hvor mye de har gitt for den 240 dekar store eiendommen med 6000 kvadratmeter bygningsmasse vil de ikke si, men prislappen var i sin tid 35 millioner kroner.

– Kjøpesummen er langt lavere enn hva det var lagt ut for. Det er også innvilget en stor selgerkreditt fra selger, som gjør at dette er mulig og slik at vi kan få til en god drift framover, sier Kristiansen overfor Ringsaker Blad.

Vil bygge ut

Odin Gruppen AS og PPA Eiendom AS har kjøpt og utviklet flere eiendommer i Ringsaker og Innlandet de siste årene. Kristiansen gleder seg over kjøpet av Honne:

– Vi har valgt å kjøpe Honne fordi det er 240 mål med tomt her. Hotellet er underutviklet. Konferansemarkedet er slik at det gjerne treffer på 80–100 personer. Her er det bare 66 rom, men det er ledig bygningsmasse i den gamle kontorfløyen. Så planen er å bygge 30 rom til, slik at vi treffer et bredere konferansemarked, sier Kristiansen, og fortsetter:

– Så er det slik at vi har med oss Edge World, som driver hoteller, og Lars Gillberg, som er stor på event, kurs og konferanse andre steder i landet. Vi går inn som gårdeier sammen med dem. Vi kan ikke drifte hotell og vi kan ikke drive med event, men vi kan å drifte eiendom, sier brumunddølen.

De har også planer for resten av eiendommen og ser et stort utviklingspotensial på den store eiendommen.

– Det er inngått en avtale med Boligpartner, om salg av ytterligere åtte tomter, i første omgang. Det er et område på halvannet mål regulert til småhusbebyggelse, og så går det an å utvikle enda mer til tomter på sikt. Biri vil løfte seg når E6 er ferdig mellom Mjøsbrua og Lillehammer og ny bru står ferdig, men det vil ta tid, sier han.

Vil bli Innlandets mest attraktive

Edge World AS, som Odin Gruppen kjøper eiendommen sammen med, har lang erfaring med hotelldrift i Innlandet fra tidligere, gjennom eierskapet i Haut Nordic AS med Quality Hotel Strand i Gjøvik og Clarion Collection Hotel, også i Gjøvik.

– Vi er svært motiverte for å sette Honne Hotell ytterligere på kartet. Målet er at hotellet skal bli Innlandets mest attraktive kurs- og konferansehotell, attraktivt for ferie- og fritidsgjester og best på aktiviteter knyttet til hotellopplevelsen. Beliggenheten til hotellet er unik og utsikten spektakulær, høyt over Mjøsa, sier Sondre Prestegard i Edge World.

Kjøperne vil investere i en større renovering av Honne de kommende årene.

– I utviklingen av eiendommen vil hotellets og gårdens historie vektlegges, forklarer de nye eierne.

Hotellet, som kurssted for skogbruk, og ble bygget av Skogbrukets kursinstitutt tilbake i 1972 og har vært eiet av Skogbruk siden. Hotellet har i dag 66 rom og har en stor konferanseavdeling i tillegg til andre bygninger og et større tomteareal.

– Gledens dag

Turistsjef for Visit Innlandet, Arne-Jørgen Skurdal, gleder seg over det som nå skjer på Biri.

– Dette er en gledens dag for Innlandet, Biri og reiselivet. Med Odin Gruppen AS og Edge World AS får vi en kunnskapsrik og solid eier på Honne, og det gleder reiselivet seg over, sier Skurdal, og legger til at han gleder seg til å se resultatet av de planlagte oppgraderingene.

Ifølge Pål Henrik Kristiansen kommer gjeldende strømstøtteordninger gunstig ut for kjøperne av Honne. På grunn av ulike ordninger er de nye eierne nå i stand til å gå i gang med utbedringer og investeringer på Honne. Det var en viktig motivasjon og betingelse for kjøpet, ifølge ham.