Prøysen i beste sendetid på TV2

Artikkelen er over 3 år gammel

I beste sendetid, fem lørdager på rad fra og med 25. november og med finale lille julaften, vil TV2 sende program fra Prøysen. – Jul? Det er Prøysen, det, sier produsent Morten Ottesen.

DEL

Det dreier seg om fem program, hver på 45 minutters varighet, hvorav de fire første tas opp i Prøysenstua før finalen kvelden før kvelden, som går fra Prøysenhuset.

Juletradisjon

Og dersom alt går slik det er planlagt, vil dette være et konsept TV2 vil gå videre med i årene framover, som et fast førjulsinnslag på kanalen.

Det er produksjonsselskapet Tellus Works Television som skal produsere programmene.

– Det gjelde bare at vi gjør en god jobb nå. Og med de folkene vi har med på laget, er jeg helt sikker på at vi skal klare det. Vi skal lage en magisk stemning, forsikrer Ottesen.

– Hovedelementet er den gode samtalen, forteller Ottesen.

– Vi inviterer gjester, kjente personligheter, som har en historie og fortelle. Men poenget er at disse historiene skal kunne knyttes til Alf Prøysens univers. Og det er et univers som favner det meste av menneskelivet, sier han.

Ved siden av samtalene blir det også matinnslag, noe som er sjølsagt i matkommunen Ringsaker.

– Og Ringsaker skal få god plassering i programmet, lover Ottesen.

«Julenatt hos Prøysen»

«Julenatt hos Prøysen» er samletittelen på serien. Alt er ikke på plass ennå, men sannsynligvis blir Guri Solberg programleder. Det er helle rikke avklart hvem som blir gjester.

– Men dette er et program som «alle» har lyst til å være med i, viser reaksjonene så langt, sier han.

– Uansett vil det være mennesker som har levd et liv, som har en historie å fortelle, som så kan knyttes til Prøysenuniverset. Forfatterskapet hans vil bli bredt eksponert, sier han.

Opptakene til programmet vil skje i slutten av mars og begynnelsen av april. Dersom snøen. Men allerede før den tid kan det bli aktuelt å gjøre utendørsopptak, dersom snøforholdene skulle tilsi det.

– Ideen oppsto i Ringsaker. Vi skulle lage et program i juleformat, og opprinnelig var ideen «Hjem til jul», forteller Ottesen.

«Dette gjør vi»

– Så fikk vi innspill fra Ringsaker og fra Tor Rullestad, som jeg har samarbeidet med før. Hva med Prøysen? Da falt liksom brikkene på plass. Det hele stemte. For jul, det er jo Prøysen, det, slår han fast.

Neste punkt var å «selge» ideen inn hos TV2.

– Det var veldig enkelt. Da vi forela konseptet for kanalen var svaret ganske enkelt fra programredaktøren: – Dette gjør vi. Og da var vi i gang, sier han.

Han er full av lovord om staben i Prøysenhuset.

– Det er sjelden vi kommer i kontakt med mennesker som har så god forståelse for hva som kreves av en TV-produksjon, sier han.

Lykkelig Prøysensjef

– Det gjør meg bare enda sikrer på at dette skal bli bra.

Prøysenhusets leder, Marie Beate Rise, er mildt sagt lykkelig.

– Dette er en fantastisk mulighet til å spre forfatterskapet til Alf Prøysen utover i landet. Prøysenstua og Prøysenhuset er også en kjempeflott ramme rundt et slikt program. For Ottesen har jo rett: Jul og Prøysen er uløselig knyttet sammen.

– Dessuten arbeider vi jo med et svært omfattende førjulsprogram i huset også, påpeker hun.

– En slik juleserie er med på å bygge stoltheten vi har av Prøysen og Ringsaker. Dette gleder jeg meg til å se, sier Rise.

Artikkeltags