«…og mest for unga»

SPENNENDE: Litt skeptisk hilste Jenny Aareflot (3) på Nøtteliten etter forestillingen, mens Ola Nordahl Schrøder (4) venter på tur.

SPENNENDE: Litt skeptisk hilste Jenny Aareflot (3) på Nøtteliten etter forestillingen, mens Ola Nordahl Schrøder (4) venter på tur. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble en god, om enn rolig start på årets Prøysenfestival. Rammene kunne ikke vært bedre, og den første dagen viste noe av bredden som festivalen har å by på. Men mest av alt har den et innholdsrikt tilbud for barna, slik Prøysen ville likt det

DEL

 - Vi har mye for de voksne, men i år har vi mer dreining mot barna, uttaler Marie Beate Rise, daglig leder ved Prøysenhuset på åpningsdagen.

 - Nå er vi glad for å være i gang, og vi gleder oss til fortsettelsen av årets Prøysenfestival.

Større enn noen gang

Det store publikumsantallet uteble lørdag. Kanskje det var det fine været som gjorde at solhungrige heller foretrakk stranda?

 - Vi har erfaring fra tidligere at vi dager som ikke er fullt så solfyllte trekker mer folk, opplyser Rise.

Men de som ikke var på Prøysenfestivalen lørdag får muligheten til å få med seg musikk, teater, allsang og gode opplevelser i hele juli. Prøysenfestivalen har vokst ut av de opprinnelige tidsrammene. Fjoråret ble et prøveår med en tre ukers festival. I år er den utvidet ytterligere og avsluttes ikke på Alf Prøysens fødselsdag som tidligere, men varer ut hele juli. I tillegg holdes en utendørskonsert ved Ringsaker kirke 11. august med Oslo Filharmonien sammen med Ole Edvard Antonsen, Knut Anders Sørum og Herborg Kråkevik.

Ablegøyer med kvalitet

Sang- og teatergruppa Prøysens Ablegøyer innfridde i år som i fjor. De fem unge og dyktige skuespillerene alternerer med å spille Sirkus Mikkelikski og Frøken Kråkes Dyreskoleorkester. I år er også Hogne Moe med i barneteateret. Absolutt ikke noe minus. I tillegg har han laget melodier og sangtekster til stykkene.

 - Det var en forfriskende, energisk, tidsriktig og cool forestilling, uttalte Marianne Nordahl mens sønnen Ola Nordahl Schrøder på fire år hilste på noen av dyrebarna etter forestillingen.

Prøysens Ablegøyer er ei allsidig gruppe og sammen med Moe holder de konserten Vara med på livet, en av Prøysenperle-konsertene som spilles inne i Prøysensalen hver ettermiddag.

Se bilder fra åpningen av Prøysenfestivalen her:

Et mangfold av uttrykk

Av andre faste innslag på dagsprogrammet finner vi barnetimen for de minste i Kusvea, måråskaffe ved dørstokken heme i Prøysenstua, allsang i kafè Julie, fortellerstund, leker, aktiviteter og dyr som kan hilses på i Kusvea.

 - Nytt på programmet er barnetimen for de minste, måråskaffe ved dørstokken heme og fortellerstund. I tillegg har vi åpnet en liten klatreløype i Mikkelikskiskogen. Festivalen har et godt og variert program. Og av de store artistene synes vi det er ekstra moro at Angelina Jordan kommer hit. Hun hadde sjøl et ønske om å holde konsert her, forteller Rise.

Konserter forøvrig holdes av Ingrid Olava, Staut, deLillos og Olso filharmonien som avslutter årets Prøysenfestival. Men først skal Blåklokkevikua bli en eneste lang, varm og innholdsrik opplevelse i Prøysen.

Artikkeltags