Prøysenhuset byr på en ny publikumsattraksjon i årets juleprogram

Marie Beate Rise pynter juletreet i "Den vesle bygda"
Foto: Prøysenhuset

Marie Beate Rise pynter juletreet i "Den vesle bygda" Foto: Prøysenhuset

Som så mye annet dette året blir ikke juleprogrammet på Prøysenhuset helt det samme som tidligere år, men opplevelsene blir ikke færre.

DEL

– I et år hvor både store og små kan ha kjent på følelsen av usikkerhet, tristhet og skuffelser har det vært viktig for oss å finne løsninger som gjør det mulig å ønske publikum velkommen til den velkjente, gode julestemningen på Prøysenhuset, sier Marie Beate Rise, daglig leder på Prøysenhuset

I år åpner Prøysenhuset ikke bare dørene til et julepyntet Prøysenhus, men også til det nylig ferdigstilte bygget, som huser en helt ny publikumsattraksjon. I et eget tilbygg er «Den vesle bygda» skapt, nøyaktig slik den framsto i filmen som kom ut i fjor, «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul».

– Årets julegjester blir de aller første til å besøke Prøysenhusets helt nye, fantastiske juleunivers! Resultatet har blitt over all forventning! Vi er veldig spente på mottakelsen blant gjestene våre, sier daglig leder, Marie Beate Rise i en pressemelding.

Ny teaterforestilling i nye omgivelser

Midt i dette juleuniverset spilles den splitter nye teaterforestillingen, «Den vesle bygda som glømte at det var jul». Forestillingen er basert på Fantefilms manus fra fjorårets kinosuksess.

I forestillingen blir publikum med til den vesle bygda som ligger helt for seg sjøl høyt oppi lia. Folka som bor i bygda er fryktelig fæle til å glømme. Når de holder på å glømme det viktigste av alt – sjølve jula – må Snekker Andersen og Julenissen hjelpe lille Elise med å ordne opp før det er for sent.

– Teateropplevelsen blir ekstra spesiell når publikum sitter midt på torget fra handlingen som utspiller seg, tror kunstnerisk leder ved Prøysenhuset, Hogne Moe.

Forestillingen spilles lørdager og søndager fra 5.–20. desember.

Her er far og Elise fra "Den vesle bygda som glømte at det var jul".

Her er far og Elise fra "Den vesle bygda som glømte at det var jul". Foto:

Julevandring

Når mørket begynner å senke seg inviteres publikum til gratis julevandring utendørs i Prøysens kjære juleunivers. Akkompagnert av effekter som lyd, lys og kulisser går man på stier og steder hvor Alf Prøysen har tråkket sine barnesko.

– Uten å avsløre for mye av det man får oppleve, kan jeg si at de som er ute på tur blant annet får et hyggelig gjensyn med Julenissens magiske pakkeverksted fra fjorårets utendørsforestilling, «Snekker Andersen og Julenissen», sier Marie Beate Rise.

Julevandringen er åpen flere ettermiddager/kvelder i desember.


Under julevandring i Prøysen blir det gjensyn med "Julenissens magiske pakkeverksted".
Foto: Jonas Jeremiassen Tomter.

Under julevandring i Prøysen blir det gjensyn med "Julenissens magiske pakkeverksted". Foto: Jonas Jeremiassen Tomter.

Kinoopplevelse

10. og 17. desember setter Prøysenhuset opp fjorårets kinosuksess, «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul». Filmen vises selvfølgelig inne i «Den vesle bygda», blant kulissene fra filmen.

– Tenk å sitte midt inne i de samme stemningsfulle omgivelsene som man ser på filmlerretet. Man blir nesten bokstavelig talt en del av filmuniverset i den drøye timen det pågår. Eller faktisk helt til man går ut igjen fra Prøysenhuset, sier Marie Beate Rise.

Kim Rysstad tilbake med førjulskonsert

Denne kvelden settes julestemningen for alvor på Prøysenhuset, når Kim Rysstad er tilbake med den kritikerroste julekonserten «Snøen laver ned». Med seg til Prøysenhuset har han Knut Ingolf Brenna på gitar og Jakob Lund Paulsen på piano. Det holdes to konserter 19. desember.

Den tradisjonsrike førjulsstunden i Prøysenstua er like populær, år etter år. Prøysenstua er ikke stor, så for å kunne gjennomføre arrangementet i år, har fortellingsstunden blitt flyttet til «Den vesle bygda». «Dra krakken bortåt» glaset har totalt seks forestillinger fordelt på 22. og 23. desember.

Artikkeltags