Prøysenhuset feirer 5-årsjubileum og Prøysens 105-årsjubileum med helt ny forestilling

Snekkersvekara: Snekkersvekara får en litt ny form når barna i Præstvegen skal delta i olabilløp i den ny forestillingen til Prøysenhuset. Sina Sylling Fjeldstad og Liam Vollmer Ryberg Andersen spiller to av slåttvebarna.

Snekkersvekara: Snekkersvekara får en litt ny form når barna i Præstvegen skal delta i olabilløp i den ny forestillingen til Prøysenhuset. Sina Sylling Fjeldstad og Liam Vollmer Ryberg Andersen spiller to av slåttvebarna.

Artikkelen er over 1 år gammel

For å feire jubileumet tar forestillingen utgangspunkt i Prøysen med en helt ny historie.

DEL

– Dette er den fjerde produksjonen til Prøysenhuset jeg er med på. Det er veldig artig fordi jeg liker å stå på scenen og jeg liker å få oppmerksomhet, sier Sina Sylling Fjeldstad (10) med et smil.

Snekkersvekara blir til snekkervebarna

Historien skuespillerne skal vise fram under forestillingen er helt ny, men noen kjente karakterer kommer tilbake til rampelyset. Deriblant skal Sylling Fjeldstad spille den eldste av snekkersvebarna, som er Snekkersvekara fra romanen «Trost i taklampa» som barn.

–Jeg får mange nye venner og treffer mange folk som jeg ikke kjenner fra før og det er litt gøy. Det er spesielt gøy når får vita at du får være med på forestillingen, at du har vært flink på audition. Det morsomste med å være med på forestillingen blir å være slem, sier Sylling Fjeldstad.

En annen som spiller et av snekkersvebarna er Liam Vollmer Ryberg Andersen (10). Har vært med på flere forestillinger tidligere, men dette er den første forestillingen han er med på i regi av Prøysenhuset.

– Det er veldig morsomt å være en del av det. Jeg har alltid hatt lyst til å være med på et sånt stykke. Det er bra å endelig kunne gjøre det. Jeg ble kjempe glad når jeg fikk vite at jeg fikk beskjed om at jeg fikk være med, for jeg hadde lyst til å være en del av noe stort. Jeg tror det kommer til å bli vanskelig, men det blir morsomt også, sier han.

Tar utgangspunkt i Prøysen

Det er Per Rønningen som er regissør og dette er den første gangen han regisserer en forestilling for Prøysenhuset. Manuset ble klart for bare et par uker siden og lørdag var den første ordentlige øvinga.

– Vi har en helt ny forestilling i år. Huset feirer 5- årsjubileum og Prøysen feirer 105- årsjubileum, derfor har vi valgt å bruke Prøysen som utgangspunkt, sier Sørby.

Forestillingen som har fått navnet «Præstvegen Grand Prix» er en familieforestilling og føyer seg inn som den sjette storforestillingen i regi av Prøysenhuset i Kusvea. Det er med både profesjonelle og amatør skuespillere på forestillinga, og både barn og voksne. Flere har også vært med på andre av Prøysenhuset sine forestillinger tidligere.

– Vi har veldig fokus på at forestillingene skal ha både barn og voksne. Slik at barn kan se at det går an å bli skuespillere. Det gjør også at amatør skuespillere får mulighet til å utvikle seg og lære av å jobbe sammen med profesjonelle skuespillere, sier produsent Marthe Sørby.

Artikkeltags