Rådmannens forslag er et overtramp

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rådmannens forslag om nedleggelse av Fagernes skole kom som et sjokk. Etter 20 års kamp trodde nærosingene at de hadde oppnådd respekt og anerkjennelse som ei bygd som har livets rett og som er verdt å satse på.

I tillegg til å være brutalt, er rådmannens uvarslede forslag om å dømme en skole til døden i budsjettbehandling, et overtramp mot vanlig saksbehandling i kommunens politiske utvalg. Om kommunestyret ønsker å se på skolestrukturen så er dette en stor sak som krever en skikkelig utredning. Denne saken, med nødvendige konsekvensutredninger, må i så fall legges fram for oppvekstkomiteen for grundig behandling der, og senere i kommunestyret før den har noe i et budsjett å gjøre.

At rådmannen nå prøver å lokke et nyvalgt kommunestyre med mange ferske folkevalgte med på å vedta skolenedleggelse i budsjett, uten forutgående politisk behandling, er ikke greit. Bevaring eller nedleggelse av grendeskoler er et mye bredere politisk tema enn et tall i driftsbudsjettet. Jeg håper ordfører gir rådmannen en påminnelse hvem som skal drive politikk, og at eventuelle endringer i skolestruktur i Ringsaker ikke skal skje som en hastesak uten en grundig prosess over tilstrekkelig tid.

At skolesjefen står fram i media med uttalelser som kan påvirke ferske politikere til å vedta en sak som mangler utredning, er heller ikke greit.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags