Gå til sidens hovedinnhold

Ragnhild (81) feirer frivilligheten: – Det har gitt meg et stort kontaktnett og flere gode vennskap

Artikkelen er over 1 år gammel

Markerer frivillighetens dag 5. desember.

Da Ragnhild Dammen (81) gikk av med pensjon etter 32 år i hjemmesykepleien, bestemte hun seg for å vie litt av tiden sin til frivilligheten i Ringsaker. Nå har hun jobbet 17 år som frivillig, og akter å fortsette med det så lenge hun er frisk.

I en pressemelding fra Ringsaker kommune uttaler hun følgende:

– Da jeg sluttet å jobbe følte jeg meg fortsatt veldig ung og sterk. Jeg hadde mer å gi og hadde lyst til å gjøre noe for andre. Jeg fant ut at en frivillig jobb var noe jeg veldig godt tenke meg. Jeg hadde tid til overs, og er svært glad for at jeg gikk inn i frivilligheten den gangen. Det har gitt meg et stort kontaktnett og flere gode vennskap.

I dag sitter hun i styret i Frivilligsentralen i Ringsaker – i tillegg til å være frivillig i RingsakerOperaen, på Hedmarksmuseet og som telefonvakt i småjobbsentralen.

– Jeg begynte som besøksvenn; en jobb som handler mye om å prate med folk, drikke kaffe eller kanskje lese litt. Noen trengte å komme ut av huset. Jeg kunne for eksempel hjelpe til med skyss til og fra lege eller tannlege, sier Ragnhild og legger til:

– Hadde jeg satt meg ned den dagen jeg ble pensjonist, tror jeg ikke at jeg hadde følt den livsmestringen, tilhørigheten i samfunnet og mening i hverdagen som jeg føler nå.

Ingeborg Nordlund er folkehelsekoordinator i Ringsaker, og initiativtaker til Frivillighetsfestivalen som ble arrangert for første gang i Moelv i høst. Hun håper at alle som har lyst, tar turen til Moelv og markeringen av frivillighetens dag 5. desember.

– FNs internasjonale frivillighetsdag er en dag vi kan bruke til å hedre og synliggjøre frivilligheten her i Ringsaker. Det skal vi gjøre i Moelv kulturhus. Det er Norsk folkehjelp Moelv og omegn som inviterer til et treff som er gratis og åpent for alle. De har også invitert andre hjelpeorganisasjoner, lag, foreninger og enkeltpersoner til Moelv denne kvelden, sier Nordlund.

– Ringsaker kommune er med som medarrangør, og varaordfører Atle Strand vil være tilstede i tillegg til meg, legger hun til.

– Frivillig arbeid er utrolig viktig for den lokale kulturformidlingen, mangfoldet av fritidstilbud, lag, foreninger og andre kulturtilbud. Frivilligheten representerer også et utrolig viktig supplement til de kommunale tjenestene innen beredskap og helse- og omsorgtjenesten, sier folkehelsekoordinatoren, som har en klar oppfordring til publikum:

– Har du litt tid til overs og har lyst til å engasjere deg? Kom til Moelv kulturhus 5. desember klokken 18.00 eller ta kontakt med frivilligsentralene i Ringsaker!