RB kutter fem papirutgaver i juli

REDUSERER: Journalist og klubbleder Asgeir Høimoen, nyhetsredaktør Tore Svensrud og redaktør Gaute Freng forteller at Ringsaker Blad må redusere papirfrekvensen i juli for å kunne levere nyheter på best mulig måte.

REDUSERER: Journalist og klubbleder Asgeir Høimoen, nyhetsredaktør Tore Svensrud og redaktør Gaute Freng forteller at Ringsaker Blad må redusere papirfrekvensen i juli for å kunne levere nyheter på best mulig måte. Foto:

I juli måned vil Ringsaker Blad redusere fra tre til to papiraviser i uka. Fra august vil RB være tilbake til normalen igjen.

DEL

RB vil i juli komme ut tirsdag og lørdag.

2. juli vil være første torsdag uten papiravis.

Redaktør Gaute Freng understreker at dette gjelder for juli måned, og at fra august vil det igjen være tre papiraviser i uka.

Han forteller at det er noen klare årsaker til endringen i sommer.

– Som andre er vi preget av koronasituasjonen. Vi har blant annet permitterte medarbeidere på grunn av svikt i inntjening på annonsesida. Det er kanskje rart å si på en dag med stort antall annonsesider, men vi merket dette både i mars, april, mai og til dels i juni. Hvordan det blir videre er også usikkert. Samtidig er jeg naturligvis veldig glad for at vi har rekordmange annonsesider i dag og håper på alt godt for lokalt handels- og næringsliv senere.

Må gjøre noen valg

Ringsaker Blad eies av Østlendingen AS og er en del av mediekonsernet Amedia som eier 73 lokalaviser i Norge. Flere andre aviser har innført tiltak for å møte utfordringene lokale medier merker som følge av nedgang i annonsesalg og inntekter dette året.

– Vi gjennomfører sommeren med noe mindre ressurser enn opprinnelig budsjett som følge av dette. For å opprettholde kraft i vårt journalistiske arbeid frigjør vi noen ressurser vi bruker på å lage papiravis samtidig som vi også har ferieavvikling, sier Freng.

Han er klar på at det er svært viktig for RB å opprettholde nivået på nettsidene, der avisa har lyktes svært godt med sin satsing.

– Alle våre nye abonnenter er opptatt av å lese oss på nett. Det er ikke noe alternativ for oss å ikke jobbe godt med nettavisen. Vi har snart like mange heldigitale abonnenter av RB som papiravisabonnenter. I den siste gruppen finner vi også mange som leser RB på nett. Derfor er det så viktig for oss å jobbe godt mot nettavisen vår. Bare fra i fjor til i år har vi fått mange hundre nye abonnenter digitalt, slår Freng fast.

Forventer reaksjoner

Freng er ikke naiv, og er forberedt på reaksjoner fra abonnenter.

– Naturligvis. Ringsaker Blad har alltid levert tre papirutgaver i uka. Mange er glade i papiravisa, men samtidig er jeg nødt til å prioritere hvordan vi skal levere også denne sommeren. Da må vi ta noen vanskelige valg.

Han og nyhetsredaktør Tore Svensrud håper naturligvis at enda flere finner vegen til nettavisen.

– Tusenvis av lesere har vært inne på nettsiden vår hver dag denne våren. På nett har vi muligheten til å være aktuelle hele tiden, og det har vi ikke i papiravisa. Nettet oppdaterer vi flere ganger hver eneste dag. Nyheter er ferskvare og det må også vi i lokalavisa ta konsekvensen av, sier Svensrud.

Samme pris – litt mer avis

Spørsmålet om pris er uunngåelig ettersom kunden får en papiravis mindre i uka.

– Vi opprettholder prisen. Vi vil levere like mye nyheter og være like aktuelle som ellers, men det styres raskere mot nett. Alle som har papiravisa har også tilgang til vår nettside. Vi vil være oppmerksom på å hjelpe lesere som ønsker det å logge seg på nå. Ellers så vil vi ha flere sider i de to utgavene som kommer hver uke enn for ei normal papiravis, sier Freng.

Journalist Asgeir Høimoen, som også er klubbleder i RB, følger redaktørens beslutning.

– For oss er det viktig at vi kan holde alle våre lesere oppdatert på det som skjer i Ringsaker. På nett kan vi levere god journalistikk gjennom hele døgnet, og det viktigste vil selvsagt også bli med i de to ukentlige papirutgavene. Det er også viktig for oss å understreke at dette er en endring som kun gjelder juli, og at vi fra august er tilbake i postkassa tre dager i uka, sier Høimoen.

Artikkeltags