Gå til sidens hovedinnhold

RB-podden: Thor Gotaas intervjuer skilegenden Ole Ellefsæter

RB-podden gjør comeback – med en vri.

Ole Ellefsæter fra Nybygda er en av våre skihelter. Han ble blant annet olympisk mester på femmila under OL i Grenoble i 1968 og var i tillegg en del av stafettlaget som sto øverst på seierspallen under de olympiske lekene i de franske alpene.

Under VM på ski i Oslo to år før, ble det også stafettgull og i tillegg en sølvmedalje på 15 kilometeren.

Ellefsæter var den første nordmannen som vant Vasaloppet – i et løp der han i utgangspunktet hadde helt andre planer – og rasket også med seg flere NM-gull i friidrett.

I denne episoden av RB-podden, som du finner i spilleren nede i saken, tar forfatter og brumunddøl Thor Gotaas over som programleder. Hør Gotaas intervjue det tidligere langrennsesset om livet fram til i dag.

Hør om da Ellefsæter gikk seg vill i fjellet, hør om da han holdt på å drukne i Glomma og om hvorfor han gjorde kort prosess med et par rulleski ved å bruke dynamitt. Hør om tømmerhogging, hør om triumfene, nederlagene og hør Ellefsæter fortelle om tiden som musiker – der han også gjorde suksess.

Du finner i tillegg RB-podden blant annet på Spotify og iTunes.

Har du tips og innspill til hva vi kan ta opp i podkastene våre? Send oss gjerne ditt tips til redaksjonen@ringsaker-blad.no eller på RBs Facebook-side.