Det var Firdaposten som lørdag kveld først omtalte at det under kampen mellom Brumunddal og Florø, som ble overført på Direktesport, ble fanget opp to svært uheldige ytringer av produksjonens mikrofoner på Sveum.

Avisen omtalte korrekt at ordet «neger» ble uttalt i bua, der blant annet pressen holder til.

– Det viser seg at det var vår medarbeider på kampen som brukte ordet. Jeg beklager til alle som feilaktig har fått negativ oppmerksomhet i denne saken. Vi beklager til klubben og vi beklager til publikum på Sveum for måten dette ble håndtert på fra Ringsaker Blads side, sier Freng.

Det var under en samtale i pressebua at ordet ble uttalt. Det blir blant annet snakket om hvor Florø-spillerne bor, og det blir sagt, av RB-medarbeideren, at «han stopperen ved siden av han negeren der (...) polakk som bor i Bergen.»

– Dette er et nei-ord, og vi beklager sterkt at dette er blitt uttalt, sier RB-redaktøren.

Freng har snakket med medarbeideren om det som har skjedd.

– Vår medarbeider er lei seg for dette og understreker at dette ikke var rasistisk motivert. Samtidig forstår han konsekvensene av det han har sagt, sier Freng.

RB-sjefen beklager også sin egen håndtering av saken.

– Vi fikk mange tips om at Firdaposten hadde skrevet denne saken lørdag kveld. Jeg valgte å bruke deler av denne saken, men omskrev noe. Blant annet fordi jeg ønsket å opplyse våre lesere hvor i sendingen det skal ha blitt sagt at en spiller på Florø skal reise hjem til sitt eget land.

– Jeg hørte gjennom deler av sendingen og oppfattet selv, på det tidspunktet at dette blir sagt, noe som etter vår mening nå er feil, sier Freng.

Daglig leder i Brumunddal fotball, Bjørn Nybu, har selv hørt gjennom lydopptaket flere ganger. Søndag, etter å ha blitt konfrontert med saken, var han klar på hva som ble sagt.

– Han påpeker at det som meldes fra tribunen er at en person sier « ... man må jo heie på sitt eget land». Etter å ha hørt gjennom lydklippet gjentatte ganger, er RB av den samme oppfatningen. Derfor blir påstanden om rasistisk ytring fra tribunen feil på alle mulige måter. Jeg har en svært dårlig følelse overfor de personene som snakket utenfor bua, sier Freng.

RB-redaktøren erkjenner at han har fått mange dyrekjøpte erfaringer de siste dagene.

– Her er det gjort flere feil, sier han.

Medarbeideren blir fulgt opp, og er kjent med RBs avgjørelse om å publisere denne saken.

– Vi tar dette på største alvor, og skal ha en grundig gjennomgang. Jeg har snakket med Bjørn Nybu i Brumunddal fotball og beklaget. De er forberedt på at denne saken nå publiseres, avslutter RB-redaktør Gaute Freng.