Det er blant superlativene svenske medier og hockeyeksperter tok i bruk etter at 17 år gamle Martin Johnsen fikk sin SHL-ilddåp mot Brynäs nylig, skriver Fredrikstad Blad. Da spilte Hamar-gutten i rekke med Joakim Nygård og Daniel Viksten. Det er ikke akkurat hvem som helst – Nygård har nesten 350 SHL-kamper og spilte senest i fjor i Edmonton Oilers. Viksten har 336 SHL-matcher på sin CV.

Svenske hockeyeksperter var imponert over Johnsen i debuten. «Han ser ut som en rund miljon», skrev Aftonbladets Hasse Abrahamsson på Twitter.

I kveld kan 17-åringen fort få sjansen på nytt når Färjestad tar imot Djurgården til en real hockeyklassiker i Löfbergs Arena. Hockeygodbiten kan du se på Ringsaker Blad dersom du har et Amedia-abonnement.

Kampen finner du her: Färjestad - Djurgården.

Johnsen reiste til Karlstad før fjorårets sesong. På U18-laget ble det 14 poeng på 14 kamper i fjor, mens han så langt denne sesongen står med ti poeng på ti kamper for U20-laget.

– Jeg tror Martin kan bli kjempegod. Det kunne jeg sagt for 14 dager siden også, så det er ikke fordi han får debuten sin i SHL. En debut er en anerkjennelse på at han har levert og jobbet bra med de tingene som Färjestad har ønsket at han skal gjøre noe med, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik til VG.

Også FBKs norske målvakt, Henrik Haukeland, skryter av unggutten.

– Martin imponerte meg på lørdag. Kald og rolig med pucken og virket på ingen måte stresset selv om dette var debuten hans. Mange unggutter blir naturlig nok litt stresset på dette nivået, men han virker respektløs og moden for oppgaven, sier Haukeland om 17-åringen.

HER KAN DU FØLGE KAMPEN DIREKTE I KVELD KLOKKEN 19:00: