Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen satser på Fagskolen Innlandet

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fagskoler er viktig for framtiden og nå beviser regjeringen at de oppfyller lovnaden i statsbudsjettet 2019 der det ble satt av 40 millioner kroner for å styrke kvaliteten i fagskoleutdanningene. Vi er veldig fornøyde med at nesten 5 millioner av disse går til Fagskolen Innlandet. Skolen får 4 947 000 øremerket el-fag og helsefag. I tillegg får Norges grønne fagskole på Vea i Ringsaker 75 000 kr til gartnerfaget og Norsk Hestesenter på Østre Toten får 790 000 kr til hestefaget.

Dette er en betydelig satsning i vår region og det gir et løft til fagskolen. Regjeringen har lagt frem en egen stortingsmelding om fagskoleutdanning med 48 konkrete tiltak, fagskolestudentene har fått styrket sine rettigheter og fagskolen har blitt løftet opp til yrkesfaglig høyere utdanning. Det betyr noe hvem som styrer!

Midlene er et ledd i regjeringens satsing på høyere yrkesfaglig utdanning, og en oppfølging av stortingsmeldingen «Fagfolk for fremtiden». For Innlandet vil satsningsområdet være EL-Fag og helsefag, to svært viktige fagfelt inn i framtiden.

Fagskoleutdanning er gjerne fleksible videreutdanninger som kan tas mens du er i jobb. Det er ikke alt vi vet om fremtiden, men vi vet at vi vil trenge opp mot 100 000 flere dyktige fagarbeidere innen 2030. Da er det viktig at vi har gode og relevante studietilbud som holder høy kvalitet og som kan gjennomføres mens man er i jobb.

Vi vet det er stort behov for kompetanse i helsefaget i årene som kommer og det er gledelig at satsingen her i Innlandet legges merke til og prioriteres. På Gjøvik har vi en unik mulighet til å utvikle landets beste fagskoletilbud innen helsefag gjennom tett samarbeid med NTNU.

Skal vi møte de behovene som er i næringslivet og tilby riktige utdanninger i framtiden må næringslivet og fylkeskommunen jobbe langt tettere sammen. Fagskolen er en arena for utvikling av nye tilbud. Vi er heldige i Innlandet som har landets beste fagskole, NTNU/CCIS, Industriparken på Raufoss, AR/VR-miljøet i Hamar og all kunnskapen vi har om bioøkonomi. Vi vil jobbe på lag med disse kompetansemiljøene sammen med flere andre for å utvikle de beste utdanningene for framtida.