Gå til sidens hovedinnhold

Reiste rundt for å glede folk med musikk

- Årets 1. mai var av det enslige slaget, da vi i Furnes Veldre Musikkforening muligens var det eneste korpset i Ringsaker som reiste rundt på eldrehjem for å underholde, skriver tubaist i korpset Ine Hegsvold, i en mail til RB.

- Vi startet vår runde ved Paviljongen ved Kvarstad forsamlingshus i Furnes. Der møtte stort og smått opp, fra 5 mnd til godt over 80. Etter det gikk turen til Brumunddal bo- og aktivitetssenter. Vi spilte først ved hovedinngangen, og sist på plenen på nedsiden. Ikke før vi fikk spilt ferdig første låt «Internationalen, så kom lastebilen med «Optimist» på høyttaleranlegget, sier Hegsvold.

- Og etter en lang pause, etter å ha kikket og vinket til tungtransporten, avsluttet vi konserten ved Brumunddal bo, med «Gammel Jegermarsj». Etter dette dro vi til siste sted, som var Tømmerli. I solsteiken kom beboere ut, i trygg avstand fra oss, og vi spilte «Internationalen», «Den Norske Løve», «Seieren følger våre faner», og til sist «Gammel Jegermarsj». En kort konsert, men med tanke på at vi kun har hatt to øvelser sammen siden nedstengningen, var det i grunnen nok, fortsetter Hegsvold.

- Og når vi var inne på «Optimist» tidligere i teksten, så har vi på kalenderen Jahn Teigen-konsert den 2. oktober. Der har vi fått med oss solist Henning Stranden. Vel, 1. mai er over, men vi fortsetter å øve mot konserter som skal skje i juni. Følg med i lokalavisen angående det, avslutter Ine Hegsvold.