For et par år siden hadde vi i lag med folk fra Sirkula en gjennomgang angående hvor søppeldunkene skulle stå ved tømming. Mine skulle stå ved min innkjørsel. Enkelt og greit for meg. Men nå på ettervinteren begynte jeg å sette mine dunker oppe ved nærmeste naboens dunker. Ca 15–20 meter lenger å trille for meg. Tenkte som så at det er sikkert en fordel for renovatør å ha flere dunker samlet. Slipper å rygge inn til min innkjørsel, og det blir en stopp mindre for transportør.

Men hva skjer? Jo, for noen dager siden fikk jeg en SMS fra Sirkula om at mine dunker skulle stå maks. 3 meter fra offentlig veg. Litt usikker på hva dette var ringte jeg Sirkula. Traff en hyggelig dame som måtte sette meg over, for å si det rett ut, mindre hyggelig dame. Jeg undret litt på den sms-en og mente det måtte være en fordel at jeg satte dunkene mine ved naboens. Men nei da, jeg fikk et kurs i vegmerking. Gul stripe i midten av vegen og hvit stripe på kanter. Altså vegkanten. Maks. 3 meter ut fra den hvite stripa skulle mine dunker stå. Nå er det ikke noen striper i vegen her, og kommer sikkert aldri til å bli det, men har sett det andre steder, så jeg hadde en peiling, ja.

Men naboens dunker står ved en stor plass, en snuplass. Så vidt jeg vet er det godkjent tømmeplass, mente jeg. For å si det rett ut, da ble det en krangel. Jeg var stri på at det måtte være en fordel for renovatør at mine dunker sto ved naboens. Noe det var veldig vanskelig å få Sikulas representant med på. Så ville hun vite om det var yttersving eller innersving der? Ble litt satt ut der jeg, men etter lynrask tenkning kom jeg til at hvis dunkene ble tømt ved innkjøring, ble det yttersving.

Etter at renovatør kom tilbake fra en nabo lenger inn, snudde ved nevnte snuplass, reiste han inn til en nabo lenger inn på en annen veg. På turen ned igjen passerte han dunkene til nærmeste nabo for fjerde gang. Ut igjen fra området ble det innersving. Lurte på om hun hadde kart over området, noe hun påsto at hun hadde, men hun måtte ha bilde av stedet! Jeg lurte på om det var godt nok med naboens dunker på bildet, eller om mine måtte være med. Var faktisk godt nok med naboens. Bildet ble sendt, og faktisk dagen etter kom en SMS der plasseringen var godkjent.

Men en ting vet jeg, ved neste tømming står dunkene mine ved min innkjørsel. Så får heller renovatør ta stoppen og ryggeøvelsen inn til min innkjørsel. Lærdom av dette? Tja, ikke tenk på andre, og ikke bry deg.