Ringsaker Blad har flere ganger de siste årene kunne glede seg over størst økning i opplagstallet blant de tradisjonelle mediene i Innlandet.

Tirsdag presenterte Mediebedriftenes Landsforbund og Landslaget for Lokalaviser de offisielle opplagstallene for første halvår 2022. Tallene viser at Ringsaker Blad økte opplaget med 215. Fra 8.261 første halvår 2021 til 8.476 i andre halvår 2022. Ingen andre aviser i Innlandet kan vise til det. De store regionavisene går tilbake på denne målingen (se tabell nederst).

– Det er fantastisk og en veldig god nyhet for oss i dag, sier redaktør Gaute Freng.

Det er nett-tallene som sørger for de gode resultatene og økningen. Rundt 60 prosent har RB bare digitalt nå. I tillegg så leser mange av de som har komplett abonnement også RB på nett.

Overrasket

Freng må tilbake til 1992 for å finne like høye opplagstall, og til sammenlikning var opplaget på 6.036 tilbake i 2016, Siden den gangen har Ringsaker Blad økt opplaget med nesten 2.500.

– Det er eventyrtall. Her er det bare å rose de ansatte som har bidratt til disse tallene i denne perioden. Det gjøres mye bra arbeid. Vi har en en god arbeidskultur i RB.

Samtidig er han også oppmerksom på å lese litt bak tallene.

– En del av økningen skyldes en liten endring av tellingen for 3–4 år tilbake. I tillegg skal jeg ikke underslå at det å være en del av Amedia (aviskonsern som teller nær 100 aviser og lokalaviser rundt om i Norge red.anm.) gir gevinst. Her har vi blant annet utveksling av aktuelle saker med andre aviser og tilgang på Direktesport på nettsiden våres. Vi bidrar jo også selv til direktesport med streaming av lokale fotballkamper. Så kan også våre abonnenter betale litt ekstra og få full tilgang til alle Amedia-aviser rundt om i hele Norge. Det et stort pluss .

Han legger til at framgangen overrasker litt.

– Vi har hatt utskiftning av folk i redaksjonen i år. Det har preget oss. Vi får ikke helt den flyten vi prøver å ha. Desto mer grunn til å glede seg over tallene sier han.

Kler seg naken?

Freng er spent på framtiden og hvordan tallene for Ringsaker Blad blir videre.

– Akkurat nå er jeg nok likevel mest spent på det som skjer torsdag. Da er det endelig møte om Mjøssykehuset kommer til Moelv. Det vil jo også har stor betydning for ei lokalavis som Ringsaker Blad.

Han tror ikke det blir vanskelig å fortsette veksten slik den har vært de siste årene.

– Det vil flate ut. Opplagstallene begynte å øke mye da jeg kledde av meg i avisa sist. Kanskje jeg skal gjøre det igjen. Jeg gjør det om vi passerer 9000, sier han med en latter.

Les saken om nakenstuntet fra 2015: Papiravisa er god å ha

Han innrømmer at han er meget fornøyd med å være opplagsvinner i Innlandet denne runden.

– Ja, jeg så ikke den komme. Vi er i en sterk konkurransesituasjon med Hamar Arbeiderblad. Nå skal jo de inn og samarbeide med Amedia de også, og jeg forventer vel en klar vekst også på Hamar framover. Det vil nok vi merke, men denne gangen er det vi som smiler bredest.

Denne høsten skal han også søke etter nye medarbeidere.

– Jeg håper jo det at det er attraktivt å søke til en avis som kan vise til gode tall. Så vi bruker dette for alt det er verdt, sier han.